Zó wil ik leven.
Hoe gaat
Radar
te werk?
Hulp bij
opvoedings
vragen
Ontwikkel
groep

Sem is klaar voor de volgende stap

Sem is een vrolijk manneke van 4 jaar met een ontwikkelingsachterstand. Door de goede samenwerking met Kinderbehandelcentrum (KBC) ’t Knoevelhöfke in Landgraaf en gezinsondersteuning heeft Sem zich goed kunnen ontwikkelen. Hij communiceert nu beter en motorisch is er ook voortuitgang te zien. Samen met zijn ouders is besloten dat hij klaar was voor de overstap naar de ontwikkelgroep bij een regulier kinderdagverblijf in de buurt.

Ontwikkelgroep Alles Ki(d)ts

Sinds een half jaar gaat Sem 3 dagen per week naar kinderdagverblijf Alles Ki(d)ts in Heerlen. Lekker dichtbij in zijn eigen woonomgeving en zijn ouders kunnen hem nu zelf  brengen en halen. Hierdoor is er veelvuldig contact met de begeleidsters en worden de dagelijkse dingen met elkaar uitgewisseld. En dat  levert voor alle partijen vele voordelen op.  

Sem voelt zich helemaal thuis in de ontwikkelgroep. Hij maakt contact met andere kinderen en geniet van het samen spelen. Dit bevordert de integratie van Sem in zijn eigen omgeving. Het streven is dat Sem, indien mogelijk op termijn doorstroomt naar een reguliere groep binnen het kinderdagverblijf.