Expositie Ins and Out

Pure schilderijen en natuurlijke beelden

Vanaf 12 april tot en met 30 augustus 2019 is in galerie Ut Glaashoes van Radar* in Maastricht de expositie ‘Ins and Out’ te zien met schilderijen van Juliette Stehouwer en Monique Signet. Gastexposanten zijn de beeldhouwers Martiene Stevens en Chantalle Smeets.

Juliette Stehouwer: Vrijheid en scheppen

Ter gelegenheid van haar 25ste verjaardag zijn wij er trots op om Juliette haar eerste tentoonstelling te mogen samenstellen. Vlakken, kleuren, lijnen vormen samen een kleurrijk beeld. Met een enorm geduld worden de grote doeken vol getekend en gevuld met fantasievolle vormen die uiteindelijk weer een compleet beeld maken.

Een groot doek is voor Juliette geen probleem. Onverschrokken gaat zij het witte vlak te lijf. Een snelle schets, wat randen waarna met inkt spontane vormen worden ingetekend. Een bont palet van heldere kleuren maakt een mozaïek.

Monique Signet: buitengewone creativiteit

Er staan wat figuurtjes. Ze roepen je spontaan toe, armen uitgespreid. Ze hebben vrolijke hoedjes op, blauwe en rode jasjes. Ze lachen naar ons met brede, volle lippen. Misschien alledaags maar toch bijzonder. Diezelfde ongekunstelde spontaniteit straalt ook Monique Signet (Maastricht, 1966) uit. In haar schilderijen, objecten en collages is het volle leven uitgebeeld, kleurrijk, levendig en Bourgondisch. Het leven lacht ons toe, zonder overdaad, zonder dubbele bodem, gewoon zoals het is. Tintelend en sprankelend van enthousiasme. Monique Signet heeft waar velen enkel van dromen: een onuitputtelijke, veelzijdige en creatieve bron.

Kunsthuis Trobar: Martiene Stevens en Chantalle Smeets

De kunstenaars Martiene Stevens en Chantalle Smeets maken sculpturen in klei, hout en steen in hun ateliers in Kunsthuis Trobar in Riemst (B), waar ze exposeren, wonen en werken. Ook zijn er beelden in brons gegoten. Beide kunstenaars laten zich inspireren door de natuur. Martiene maakt grote mystieke beelden, voornamelijk hoofden. Deze beelden hebben vaak een Egyptische sfeer. Daarnaast werkt zij met verweerd hout, voornamelijk uit het bos en van langs de zee.  Chantalle laat zich inspireren door de vorm van het materiaal, de steen of het stuk hout. In het creatief proces laat ze zich intuïtief leiden door de schoonheid van lijnen, textuur, kleur en vlakken. Dansende figuren in beweging springen te voorschijn of verdwijnen in verstilling in de steen, de klei, het hout of op het doek.

Opening expositie 12 april

De opening van de expositie ‘Ins and Out’ is op vrijdag 12 april om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak en op zaterdag 13 april van 14.00 – 17.00 uur.

Uitnodiging