Expositie Vergezichten

Schilderijen – Fotografie - Licht

Vanaf 23 november 2018 tot met 1 maart 2019 is in galerie Ut Glaashoes de expositie ‘Vergezichten’ te zien. Met schilderijen van Fien Berkers, foto’s van Bert Wijnen en organische lampen van Shadi Mouslli: drie kunstenaars met een fijn gevoel voor esthetiek en sfeer.

Fien Berkers

Soms zijn er verborgen talenten die ineens ontdekt worden. Die jarenlang verstopt zijn onder dikke lagen drukte en allerlei bezigheden, en dan plotsklaps de ruimte krijgen.

Een andere omgeving, andere mensen, andere activiteiten. Het eerst zo verborgen talent wordt toegankelijk en vrij. Zo ook bij Fien Berkers.

Haar talent sluimerde jarenlang, tot het moment dat ze de kwast en het palet ter hand nam in atelier Ut Glaashoes en “het ging proberen”. De Limburgse landschappen zijn voor haar de inspiratie voor een serie kleurrijke, sferische schilderijen, geheel in haar eigen stijl en vorm. Haar landschappen zijn anders. Hier is de bloei nog niet begonnen, de natuur houdt zich nog even in voordat de knoppen openbreken. Of is het herfst…

Bert Wijnen

Na zijn werkzame leven in de zorg te hebben afgesloten is Bert zich meer gaan toeleggen op de fotografie. Het Limburgs landschap is vanuit zijn basis Gulpen een dankbaar onderwerp. “Fotograferen betekent letterlijk schrijven met licht. Het proberen weer te geven wat je ziet en beleeft. Vaak een impressie van de werkelijkheid. Natuurlijk de foto’s van reizen en vakanties en het familiealbum. In ons fotocollectief besteden we vooral aandacht aan straat-, landschaps- en macrofotografie.  Ik ben altijd werkzaam geweest in de zorg. Dat Fien Berkers bij het maken van haar schilderijen zich heeft laten inspireren door mijn foto’s voelt als een grote eer en maakt voor mij de cirkel rond.”

Shadi Mouslli

De uit Syrië afkomstige Shadi Mouslli komt uit een familie met een lange traditie van meubelmakers. In Damascus heeft hij zijn opleiding ontwerper/architect genoten.

In 2015 ontvluchtte hij zijn thuisland Syrië en kwam in Nederland terecht. Via Vluchtelingenwerk kwam hij in contact met ontmoetings- en ontwikkelplek Athos (initiatief van Radar) in Maastricht. “Ik vind dat je elke kans moet grijpen”, zegt Shadi. Hij is blij dat hij bij Athos kon aansluiten op een plek waar hij met zijn passie aan de slag mocht gaan. “De sfeer is goed en de mensen geloven in mij.” In 2017 kon hij na een jaar voorbereiding starten met zijn eigen bedrijf. De organische vormen van zijn lampen vinden hun oorsprong in natuur en techniek. Het assortiment breidt zich verder uit en momenteel zijn de lampen te koop bij een aantal lokale winkels.

Opening expositie vrijdag 23 november

De opening van de expositie ‘Vergezichten’ is op vrijdag 23 november om 20.00 uur (toegang vanaf 19.30 uur) en is gratis toegankelijk.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak en op zaterdag 24 november van 14.00 – 17.00 uur.

Uitnodiging