Expositie 'Uit Ut Hoofd'

Bewust, onbewust en bewust onbewuste schilderijen, vormen en beelden.

Vanaf vrijdag 1 april tot en met 16 september 2016 is in galerie Ut Glaashoes tijdens de expositie 'Uit Ut Hoofd' werk te bewonderen van Jorien Marks en gastkunstenaar Jeroen Meijs.

Jorien Marks

Jorien Marks van atelier Ut Glaashoes vertelt verhalen. Het  maakt niet uit of haar werk in papier-maché of in verf tot uitdrukking komt.  Als ze schildert, benut ze het volledige doek om uitdrukking te geven aan wat haar bezig houdt. En daarbij legt ze zichzelf geen beperkingen op. Er zijn veel kleine nuances, zonder kaders of rechte lijnen. Kleur is belangrijker dan vorm of lijn. Haar werk getuigt van een onuitputtelijk kleurenpalet, dat schijnbaar achteloos op het doek lijkt te zijn neergezet. Toch is haar kleurgebruik heel harmonisch en zonder overdaad op elkaar afgestemd.

Haar verhaal is niet gemakkelijk leesbaar. Elk schilderij en object vragen erom goed bekeken te worden om het te begrijpen. En daar gaat het nu juist om. Want het is haar verhaal.

Jeroen Meijs

In het werk van gastkunstenaar Jeroen Meijs ligt de nadruk op het versterken van de voor kinderen kenmerkende sterke zintuiglijke ervaringen, die in het volwassen bestaan gaandeweg zijn uitgewist. Waar de volwassene streeft naar orde, maat en gewoonte, laat het kind zich meevoeren door het onbekende en verrassen door de wonderbaarlijke wereld. Zijn werk biedt een opening om door deze kennis heen de betoverende wereld te ontdekken en door te dringen tot onderdrukte zintuiglijke ervaringen. Het is een zoeken naar het schijnbaar onbekende binnen het herkenbare. De kennis dient losgelaten te worden om zonder ‘het weten’ te kunnen kijken.

Openingstijden

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak. Op zaterdag 2 april  van 14.00 – 17.00 uur.

Adres: Galerie Ut Glaashoes, Wilhelminasingel 67, 6221 BG  Maastricht,

De opening van de expositie is op vrijdag 1 april om 19.30 uur.

Op zaterdag 2 april is Ut Glaashoes open van 14.00 – 17.00 uur.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak.

Uitnodiging expositie