Expositie 'Sillen & Sillen'

Schilderijen en keramiek, een abstract organisch familie gebeuren

Vanaf 13 oktober 2017 tot en met 2 februari 2018 is in galerie Ut Glaashoes in Maastricht de expositie ‘Sillen en Sillen’ te zien. Vera en Henk Sillen tonen hun werk.         

Vera Sillen

Vlakjes, vlinders, hokjes en hartjes, streepjes, bloemetjes, alles is getekend. Vera haar schilderijen en tekeningen kenmerken zich door het geduld en precisie waarmee zij het hele vlak aanpakt. Een groot schilderij, eindeloos bewerkt met een kroontjespen. Om haar bijna obsesvieve structuren kwijt te kunnen blijft geen plekje onbenut. Het resultaat is doeken vol vormen, structuren en systemen; abstract, organisch en herkenbaar.

Henk Sillen

De stijl van de Roermondse kunstenaar Henk Sillen kenmerkt zich door veelzijdigheid. Henk studeerde in 1976 af aan de Stads Academie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht met als afstudeerrichting keramische en plastische vormgeving.
”Ik werk graag in brons. Kleiplastieken en beelden die vaak hun oorsprong in de natuur vinden en geabstraheerd uitgevoerd worden. Mijn keramische werk bestaat uit dunwandige, handgevormde abstracte objecten, vazen of schalen, handbeschilderd en geglazuurd, vaak in felle kleuren en strakke motieven. Verder maak ik van glas gefusde objecten in combinatie met edelmetalen en roestvrijstaal.”

De opening van deze expositie is  op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur.

Op zaterdag op 14 oktober is Ut Glaashoes geopend van 14.00 – 17.00 uur.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden van ma t/m vrij van 10.00 tot 15.00 uur of op afspraak.

Uitnodiging