Expositie 'Raakvlakken'

Kunst vanuit voorkeuren, inspiratiebronnen en eigenheid

Vanaf 16 oktober 2015 tot en met 18 maart 2016 is in galerie Ut Glaashoes van Radar in Maastricht de expositie Raakvlakken te zien met werk van Eline de Loo en de gastkunstenaars Suus Elkink Martens en Joyce Oyen.

Eline de Loo

Eline de Loo is een jonge kunstenaar verbonden aan het atelier van Galerie Ut Glaashoes. Voorzichtig zet ze haar eerste stappen in de kunstwereld. Inspiratie haalt zij uit het werk van Corneille, beelden uit de Cobra en popart. Natuurlijk vertaald in haar eigen handschrift en belevingswereld.

Raakvlakken

Suus Elkink Martens en Joyce Oyen zijn twee kunstenaars met verschillende disciplines en een beeldtaal die diametraal  ten opzichte van elkaar staat. Desondanks ontdekten beide kunstenaars dat in hun kijken naar kunst veel raakvlakken waren. Het samen bezoeken van exposities en musea en het samen reflecteren van getoonde kunstwerken, heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking.

Samenwerking

De objecten van Joyce ontstaan uit een gevoel voor harmonie: symmetrisch, meditatief en ingetogen. De esthetiek van de vorm is belangrijk. Suus werkt vooral vrij associatief, impulsief, beweeglijk en steeds met een knipoog naar de wereld om haar heen. Soepel, meegaand met de gedraaide vorm ontstaat er werk waarin harmonie en beweeglijkheid  juist in hun tegenstelling een prachtig geheel vormen. Galerie Ut Glaashoes presenteert de eerste  resultaten van hun samenwerking. En die mogen er zijn; prachtige ruimtelijke objecten die blijven fascineren.

Opening 16 oktober

De opening van de expositie met een muzikale omlijsting door ‘The wrong side’ is op vrijdag 16 oktober vanaf 19.30 uur, toegang is gratis.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak en op zaterdag 17 oktober van 14.00 – 17.00 uur.

De opening van de expositie is op vrijdag 16 oktober om 19.30 uur

Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak tijdens werkdagen.

Uitnodiging Expositie