Expositie 'Kopstukken'

Schilderijen en beelden tussen twee en drie dimensies.

Vanaf 10 maart tot en met 2 juni 2017 is in galerie Ut Glaashoes van Radar* in Maastricht de expositie ‘Kopstukken’ te zien met werk van Rob Waterval en gastkunstenaar Lei Hannen.

Lei Hannen: Vrijheid en scheppen

Keramiek biedt Lei Hannen een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect. Het relativeert.

Sinds enige jaren maakt hij mensfiguren. Hierin probeert hij de karaktertrekken van tweevoeters te vangen. Soms kritisch, soms ontwapenend, maar altijd tussen twee en drie dimensies.

Lei exposeert sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië , Noorwegen, Nederland, Oostenrijk en Spanje .
Kunst is van wezenlijk belang voor onze samenleving. Ter promotie hiervan vervult hij bestuursfuncties en is hij lid van Keramiek Kring Limburg, Limburgse Kunst Kring, KC61 en de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Winnaar Cultuurprijs 2015 van de Gemeente Echt-Susteren.

Rob Waterval: schilderen met de ogen van een kind

Sommige kunstenaars proberen van alles om hun culturele ballast kwijt te raken. Om aangeleerde patronen en platgetreden paden te vermijden. Ze proberen af te komen van een standaard manier van kijken. Weer te worden als een kind. De wereld te zien door de ogen van een kind. In die wereld lijkt alles simpel. Alles is teruggebracht tot gewone basisvormen, cirkel, vierkant, rechthoek. Heldere kleuren, rood, groen en goud.

Hij brengt de wereld voor ons terug tot zijn meest elementaire vormen en voegt er dan op geheel eigen wijze het zijne aan toe. Hoogtepunt van 2016 was zijn bezoek aan Rome en het Vaticaan. Een bron van inspiratie voor een serie over deze stad, gezien door de ogen van Rob. Zonder remmingen, zonder bagage. Gewoon zichzelf.

Dat is de wereld waar Robbie Waterval (Eijsden, 1962) in verblijft.

Rob exposeert zijn werk al vele jaren succesvol in galerieën en andere locaties in Zuid-Limburg.

Opening expositie 10 maart

De opening van de expositie Kopstukken is op vrijdag 10 maart om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak en op zaterdag 11 maart van 14.00 – 17.00 uur.

Adres: Galerie Ut Glaashoes, Wilhelminasingel 67, 6221 BG  Maastricht

tel. 088 – 350 5066| www.radar.org/ut-glaashoes | Facebook Radar Utglaashoes

De opening van de expositie is op vrijdag 10 maart om 20.00 uur.

Op zaterdag 11 maart is Ut Glaashoes geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden van ma t/m vrij van 10.00 tot 15.00 uur of op afspraak.

Uitnodiging expositie