Expositie 'Alles uit de kast'

Vanaf 16 juni tot en met 29 september is in galerie 'Ut Glaashoes' de expositie'Alles uit de kast' te zien. Met werk van de kunstenaars verbonden aan het atelier van galerie Út Glaashoes'. In ed beeldentuin zijn werken te zien van de gastkunstenaars Lei Hannen en Rudi Nelissen.

De kast

De kunstenaars van Ut Glaashoes produceren heel wat werken. Op papier, op doek, of 3-D. Het maakt niet uit, als je maar maakt, wat je wilt maken. Als een werk klaar is (wat overigens een lastig moment is, wanneer is iets af?) wordt het opgeslagen in ‘de kast’.

Een maal per jaar wordt deze leeggehaald en wordt van deze collectie een selectie gemaakt. Nu is het weer zo ver. Een grote verscheidenheid van unieke werken, gemaakt door unieke mensen. Ieder zijn eigen stijl, manier, ideeen en vormen. Dit maakt een bijzondere expo; kleurrijk en divers, zoals onze wereld hoort te zijn.

Werk van Fien Berkers

Rudi Nelissen

Keramische sculpturen waarin de mens centraal staat. De recentste werken zijn opgebouwd uit plakken ruwe, grove klei. Door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen en huidstructuren
van de klei en deze hier en daar van binnenuit te vervormen ontstaan een
soort naïeve koppen en figuren.


1975 - 1981 : Opleiding Schilderkunst aan de stedelijke Kunstacademie in Bilzen
2000 - 2001 : Opleiding Keramiek aan de stedelijke Kunstacademie in Bilzen
2001 - 2005 : Opleiding Keramiek aan de Kunstacademie in Tongeren

Tentoonstellingen (individueel en in groep) in :

  •  Bilzen, Blankenberge (casino), Brussel (stadhuis : Rotary België), Genk, Hasselt
  •  Lanaken, Maaseik, Maastricht (NL), Rijkhoven (Alden Biesen), Tongeren

Lei Hannen

Keramiek biedt Lei Hannen een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom. Hij ervaart de opgelegde natuurlijke wetmatigheden in de keramiek niet als een belasting, maar juist als een metafoor voor de kracht van de elementen met het daarmee afgedwongen respect.

Lei exposeert sinds 1987 in België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Luxemburg, Maleisië , Noorwegen, Nederland, Oostenrijk en Spanje.


Winnaar Cultuurprijs 2015 van de Gemeente Echt-Susteren

De opening van de expositie is op vrijdag 16 juni om 20.00 uur.

Op zaterdag 17 juni is Ut Glaashoes geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de expositie zijn de openingstijden van ma t/m vrij van 10.00 tot 15.00 uur of op afspraak.

Uitnodiging expositie