Zelf&Co draagt filmportretten over aan De Vereniging Limburg

27 juni 2018

Op de bijeenkomst van de coöperatie Zelf & Co bij Athos op woensdag 20 juni jl. hebben de partners besloten om na vier jaar dit initiatief te beëindigen. Zelf & Co is in 2014 opgezet met het oog op de veranderingen die in 2015 gingen plaatsvinden in de WMO en is een samenwerkingsverband van vijftien zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en andere (overheids)organisaties die actief zijn op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Frans Wilms overhandigt symbolisch ten overstaan van de partners in Zelf & Co de filmpjes aan deputé Marleen van Rijnsbergen, vertegenwoordiger van De Vereniging Limburg.   

Op het online platform www.zelfenco.nl zijn verhalen van Limburgers te zien. Verhalen over mogelijkheden en kansen. Wat kan iemand Zelf, waar heeft hij of zij ondersteuning bij nodig of wie geeft iemand net dat ene zetje om zelf weer regie te nemen (de ‘Co’).

Dat heeft prachtige portretten opgeleverd van mensen, jong en oud, die hun leven een positieve draai hebben gegeven. Op de bijeenkomst bij Athos werden de filmpjes van Zelf & Co symbolisch door Frans Wilms overhandigd aan deputé Marleen van Rijnsbergen, vertegenwoordiger van De Vereniging Limburg. Een deel van deze videoportretten blijft na het stoppen van Zelf & Co op de website van De Vereniging Limburg zichtbaar.

www.devereniginglimburg.nl is een verzamelplaats waarin zij actueel zichtbaar maken hoe mensen en maatschappelijke partijen uit de hele provincie iedere dag opnieuw werken aan een vitaler Limburg. 

Reacties (0)

Reactie toevoegen +