Woonvorm Caberg 'van sloop naar nieuwbouw'

26 november 2018

De sloop is achter de rug en binnenkort wordt er een start gemaakt met het begin van de bouwwerkzaamheden. In het oude  pand aan de Papyrussingel 2 in de wijk Caberg in Maastricht, woonde sinds 1983 een groep van 21 mensen, voornamelijk ouderen met een verstandelijke beperking, bij en met elkaar. De jaren kregen echter vat op het gebouw. Het pand kreeg veel gebreken en het was er niet meer aangenaam om te wonen. De woonvorm voldeed niet meer aan de woonwensen.

Besloten werd om woonvorm Caberg te slopen en een geheel nieuw pand, in eigen beheer van Radar, op dezelfde plek te bouwen.

Eén jaar geleden verhuisde de hele groep naar de Zusters onder de Bogen in hartje Maastricht. Een tijdelijk onderkomen voor de duur van de sloop en de oplevering van de nieuwbouw die medio 2019 klaar zal zijn.

Ans Tillij is bewoonster van woonvorm Caberg en maakt de sloop, de verhuizing naar het tijdelijk onderkomen en de nieuwbouw van kortbij mee. In een drietal korte films vertelt zij samen met begeleidster Yvonne Pasmans en andere bewoners haar verhaal over de sloop en de weg naar de nieuwbouw.

Kijk hieronder deel 1 van de film Woonvorm Caberg 'van sloop naar nieuwbouw.

Reacties (0)

Reactie toevoegen +