Vergroten zelfredzaamheid

03 februari 2020

Handige app Mijn Eigen Plan brengt structuur in leven cliënt

Het zelfvertrouwen vergroten door middel van het stimuleren van de zelfredzaamheid en eigen regie. Dat is wat de makers van ‘Mijn Eigen Plan’ beloven. Het visuele hulpmiddel, dat mensen onder andere helpt structuur aan te brengen in hun dag, is aan een stille opmars bezig binnen de gehandicaptenzorg. En zo ook bij Radar. In maart 2019 startte een pilot in een drietal voorzieningen waaronder woonvorm De Wissel in Nuth. Samantha Milder, begeleider bij de woonvorm, was al gauw overtuigd van de meerwaarde voor de cliënten van Mijn Eigen Plan. Mascha Hacquier, verantwoordelijk voor cliëntcommunicatie binnen Radar en initiatiefnemer, sluit aan bij dit interview.

Alle informatie voor cliënten op één plek

Mijn Eigen Plan bestaat uit een informatiebord en een individuele app, die beschikbaar is voor telefoon, op een horloge of op een Ipad. De app is voor iedereen individueel aan te passen en is dus echt maatwerk. “Door middel van een stappenplan kun je met de app structuur aanbrengen in de dag. Je kunt taken of afspraken invoeren en je kunt zelf instellen of je een herinnering hiervoor wilt krijgen. Je kunt zelfs een foto plaatsen van degene waarmee je de afspraak hebt ,“ aldus Samantha. “Op woonvorm de Wissel waren de meeste cliënten meteen enthousiast. Op het digitale informatiebord staat het rooster van de medewerkers en de cliënten kunnen voor de hele week zien wie er wanneer werkt. Verder staan er tabbladen op met activiteiten, het menu, het weer, foto’s en Facebook. Al die informatie is nu voor onze cliënten op één plek te vinden en begeleiders verwijzen hen daarnaar. Cliënten schrijven zich via de app in voor het avondeten. Daarmee leg je de verantwoordelijkheid bij henzelf. Wat mij betreft zijn de pluspunten vooral het overzicht en de duidelijkheid in de dagindeling dat Mijn Eigen Plan aan de cliënten geeft. Ik heb positieve veranderingen gezien bij cliënten naarmate het gebruik van de app meer en meer ingeburgerd werd.”

Boos, neutraal of blij

“Zelfs emotieregulering is mogelijk,” vertelt Mascha. “Een voorbeeld: Op het einde van de werkdag vraagt de app, als de cliënt dat wil, ‘Hoe voel ik me nu’. De cliënt kan kiezen uit diverse icoontjes zoals boos, neutraal, blij om zijn gemoedstoestand aan te geven. Hierdoor is de scherpte van zijn emotie al vaak minder op het moment dat de cliënt thuiskomt. Dan is er meteen een andere sfeer bij thuiskomst en heb je echt een héél ander gesprek met de cliënt. Mooi is dat je achteraf op een overzicht kunt zien wat en hoe vaak een emotie is ingevuld. En dat is natuurlijk handig om patronen te ontdekken.”

Zelfregie voor de cliënt

Het gebruik van Mijn Eigen Plan kost in het begin wel wat tijd evenals het op maat maken van de app. Als voorwaarde wordt gesteld dat er minimaal twee begeleiders zijn die digitaal vaardig genoeg zijn om ermee te werken. “Begeleiders zijn nieuwsgierig en raken enthousiast als ze ermee aan de slag gaan,” vertelt Mascha. “De investering die je in het begin qua tijd erin stopt, betaalt zich later terug. Organisaties die al langer met deze app aan de slag zijn, ervaren dat de werkdruk vermindert. Begeleiders besparen minimaal één uur per week doordat cliënten met dezelfde dagelijkse vragen als ‘wie komt er werken’, of ‘wat eten we vandaag’ naar het informatiebord toegaan. Meer zelfregie dus met het bijkomende voordeel dat de kwaliteit van het contact met de cliënt toeneemt."

Elkaar over de streep trekken

De pilot wordt binnenkort geëvalueerd en tot nu toe zijn de ervaringen positief. Er is interesse vanuit andere Radar locaties, maar het blijkt dat de kosten en de tijdsinvestering nog wel een drempel zijn om tot aanschaf over te gaan. “Hoe meer cliënten gebruikmaken van de app hoe goedkoper het wordt,” promoot Mascha de app. “Daarnaast zijn de ontwikkelaars van Mijn Eigen Plan heel proactief. Ze denken mee over nieuwe mogelijkheden en ze hebben, mede op verzoek van ons, hard gewerkt om de privacy te verbeteren.” Samantha ziet meer voordelen: “De ene cliënt leert de andere cliënt hoe ermee om te gaan. Zo worden cliënten die er eerst nogal huiverig voor waren langzaam over de streep getrokken. En zo gaan er steeds meer cliënten gebruik van maken.”

Benieuwd naar Mijn Eigen Plan? Bekijk de film

Reacties (0)

Reactie toevoegen +