Radar-koekje bij de koffie

27 september 2021

Bezoekers van de Dwaze Herder in Gronsveld krijgen sinds begin mei een wel heel lekker koekje bij de koffie. Vers gebakken door Lindsey en Alicia, cliënten bij Radar. Zij werken in het bedrijfsrestaurant op het Maasdomein, maar doordat veel mensen nog thuiswerken, is daar nu een stuk minder te doen. “Gelukkig kon Wilma regelen dat we koekjes voor De Dwaze Herder mogen bakken”, vertelt Alicia. “Want wij zitten niet graag met de handen over elkaar en dit is een nieuwe fijne dagbesteding.” 

Begeleidster Wilma Keulemans komt regelmatig met haar kleinkinderen bij De Dwaze Herder. “Het is een leuke uitspanning, met verschillende restaurants, terrassen, een grote speeltuin en een dierentuin. Ik heb de directeur Pascal Baltussen gewoon gebeld en mijn verzoek voorgelegd.”  

Lekker! 

Pascal was meteen enthousiast. “Ik ben erg gecharmeerd van het initiatief”, zegt hij. “Ik vind het belangrijk om als ondernemer maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Dit spreekt mij bijzonder aan omdat het niet gewoon geld geven is, we krijgen er ook iets voor geleverd. De koekjes zijn bovendien erg lekker. Ze vallen bij onze klanten erg in de smaak, zeker als ze horen door wie ze zijn gebakken. Inmiddels hebben we er al duizenden afgenomen. Ze worden mooi ingepakt en door Wilma op de fiets bezorgd.”  

Fijne dagbesteding  

Alicia en Lindsey zijn ook blij en inmiddels zeer bedreven in de maken van het deeg en het bakken van de koekjes. “Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid deeg”, vertelt Alicia. “Eén portie voor onze collega Chantal die het leuk vindt om te helpen bij het uitsteken van de koekvormpjes uit het deeg. Ze gebruikt de bloemvorm en de stervorm.” Chantal: “Op dagen dat we er allemaal zijn, bakken we wel 200 koekjes, op andere dagen ongeveer 100. Allemaal koekjes van eigen deeg. Ik tel ze en doe ze in zakjes van vijftig stuks, zodat ze gemakkelijk mee kunnen op de fiets.” 

  

  

Reacties (3)

Wat een mooi initiatief. Heerlijk voor de klanten die lekker verwend worden door onze cliënten
Anita Op den Oordt @ 13 oktober 2021
Kunnen er ook koekjes besteld worden? en zo ja, waar?
Miriam Lochtman @ 13 oktober 2021
Beste Miriam, dank voor je berichtje. Wat gaaf dat je interesse hebt om de koekjes te bestellen! Je mag daarvoor rechtstreeks met de bakkers zelf bellen, via 088 - 3505025. Ze zijn er tussen 09:00 en 15:00 uur. Hartelijke groet, Radar.
Radar @ 19 oktober 2021

Reactie toevoegen +