MIjn werkplek - Rosario Sonntag

22 september 2017

In deze rubriek vertelt een collega over zijn werk. Binnen Radar kennen we een grote diversiteit aan werkplekken en ondersteuningsvormen. In dit nummer vertelt Rosario Sonntag over zijn werk als ICT'er bij de afdeling I&A.

Mijn carrière bij Radar begon als MBO stagiair bij het ICT frontoffice. Dat was nog op de oude locatie van het hoofdkantoor van Radar op de Maasboulevard. Ik ben vervolgens ook betrokken geweest bij de migratie naar de huidige plek van ons hoofdkantoor in Maastricht Randwyck. Na deze verhuizing ben ik blijven werken bij Radar. Twee jaar later besloot ik om verder te gaan studeren, ICT Management & Security, om mijn ICT kennis naar een hoger niveau te brengen. Ik nam voor korte tijd afscheid van Radar, om vervolgens als stagiair terug te keren voor mijn studie. Nu, na twee jaar studie en nog twee te gaan, werk ik weer bij Radar als junior infrastructuur beheerder. Mijn werkzaamheden bestaan uit nieuwe hardware bestellen, account en autorisatiebeheer, beheer van (mobiele) abonnementen en het aannemen en oplossen van incidenten en problemen. Daarnaast ben ik ook werkzaam bij de pilot van het Centrale Front Office.

Mensen helpen

Ik blijf maar terugkeren bij Radar. Enerzijds omdat ik de werkcultuur bij Radar erg prettig vind, anderzijds omdat ik graag mensen help. Veel van mijn familieleden werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Thuis werden de verhalen hierover gedeeld en dat heeft zeker invloed op mijn keuze gehad bij het kiezen van een werkplek. Ik kan nu mijn affiniteit met computers en technologie en het helpen van mensen mooi combineren in mijn huidige baan.

Alle hens aan dek

ICT wordt van steeds groter belang in de zorg. Dagelijks zijn we afhankelijk van goed functionerende digitale applicaties, van laptops, telefoons, Ipads of de computer. Zo moet er bijvoorbeeld dagelijks gerapporteerd worden in het ECD of werkt men vanuit thuis en is men afhankelijk van een goed werkend mobiel apparaat. Radar medewerkers willen hun rooster kunnen inzien of meldingen maken in Services. Als dat niet lukt omdat medewerkers niet in kunnen loggen of als een update van software tot onverwachte problemen leidt, dan is het alle hens aan dek. Het is soms een flinke klus voor mij als ICT’er om dan die problemen op te lossen of in een vroegtijdig stadium het probleem te tackelen.  Maar dat is ook de uitdaging in het vak van ICT’er.

Privacy risico's

In mijn studie is er ook veel aandacht voor informatiebeveiliging en privacy. Medewerkers realiseren zich soms niet met welke risico’s zij op het gebied van privacy te maken kunnen krijgen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van wachtwoorden. Vaak worden deze vergeten en worden er nieuwe wachtwoorden aangevraagd. Deze worden vervolgens genoteerd op een papier of in hun agenda en die slingert vervolgens rond op kantoor. Dat is heel begrijpelijk, het is druk op het werk, maar niet de juiste manier om ermee om te gaan. Het is dan heel eenvoudig voor kwaadwillende om met die gegevens aan de slag te gaan. En dat is iets wat wij te alle tijden willen vermijden. Medewerkers bewust maken van deze risico’s en adviseren hoe ze dit beter aan kunnen pakken sluit mooi aan bij mijn huidige opleiding en vind ik een mooie uitdaging.

Reacties (1)

Fijn om te lezen dat een collega met zo veel enthousiasme bij Radar werkt. Dat zegt ook iets over de organisatie. Rosario, veel succes met je studie!
Djula Kantic @ 26 september 2017

Reactie toevoegen +