Mijn Werkplek – Glenn Moonen

28 november 2017

In deze rubriek vertelt een collega over zijn werk. Binnen Radar kennen we een grote diversiteit aan werkplekken en ondersteuningsvormen. In dit nummer vertelt Glenn Moonen over zijn werk als begeleider in woonvorm Ons Limburgstraat en Halte Heilust

Mijn naam is Glenn Moonen en ik werk met veel plezier in woonvorm Ons Limburgstraat en Halte Heilust in Kerkrade. Na diverse stages binnen Radar ben ik sinds 2 jaar werkzaam als begeleider B binnen de stichting. Afgelopen week heb ik zelfs het mooie nieuws van mijn leidinggevende mogen ontvangen dat ik een vaste aanstelling krijg. Hier ben ik uiteraard heel erg blij mee.

Samenwerken in de wijk

Halte Heilust is een werkplek midden in de Kerkraadse wijk Heilust. Cliënten verrichten van hieruit allerlei werkzaamheden in de wijk. Zoals het onderhouden van tuintjes, de bussen van bakkerij Voncken poetsen, voedselbankpakketten thuis bezorgen en helpen zij mee met lichte horeca- en schoonmaakwerkzaamheden in buurtcentrum de Auw Noedkirch. Zo participeren we op een arbeidsmatige manier in de wijk. Een kleine groep cliënten neemt deel aan dagactiviteiten in Halte Heilust. Ze schilderen, doen lichte huishoudelijke werkzaamheden en helpen mee bij het voorbereiden van de dagelijkse soep. Door deze combinatie van arbeidsmatige werkzaamheden en dagactiviteiten kunnen we cliënten een op maat gericht programma aanbieden. De wens van de cliënt staat daarbij centraal.

Ik merk duidelijk de positieve effecten van onze aanwezigheid in de wijk. Steeds meer buurtbewoners komen op de soep of koffie of melden zich aan als vrijwilliger. Er ontstaat een mooie band tussen de buurtbewoners, cliënten en vrijwilligers. We mogen wel zeggen dat Halte Heilust bloeit en dat vind ik een mooie ontwikkeling. Je ziet het resultaat van de participatie in de wijk ook terug op woonvorm Ons Limburgstraat.

Verse maaltijden in woonvorm

In woonvorm Ons Limburgstraat kregen bewoners vijf van de zeven dagen een kant-en-klaar maaltijd geserveerd. Tegenwoordig wordt er vijf dagen per week vers gekookt. Cliënten en vrijwilligers helpen nu mee bij het bereiden van de maaltijden. Cliënten vinden het geweldig om hun steentje bij te dragen tijdens het bereiden van het eten. Drie dagen in de week koken verschillende vrijwilligers. Groente en kruiden halen we uit onze eigen moestuin die door vrijwilligers en cliënten samen is aangelegd tijdens NLDoet.

Ambulante cliënt begeleiden

In de vakantieperiode van een van mijn collega’s heb ik de begeleiding van een ambulante cliënt overgenomen. Ik moet zeggen dat ik dit in het begin erg spannend vond. Een huisbezoek bij een cliënt afleggen was voor mij een hele nieuwe ervaring. Het was geen makkelijke casus. Er lagen verschillende hulpvragen waar ik niet meteen een antwoord op had. Een van de hulpvragen was het vinden van een geschikte woonruimte. Mijn collega was hier voor haar vakantie al druk mee bezig, mijn taak was om het even in de gaten te houden. Toevallig kwam ik een advertentie tegen van een appartement dat aan de wensen van de cliënt voldeed. Tijdens de bezichtiging wist hij meteen dat dit de juiste plek voor hem was. Nu woont hij er en als fervente Roda supporter kijkt hij voortaan, vanaf zijn dakterras, uit op het Parkstad Limburg Stadion. Financieel heeft hij het niet breed, maar ik heb het geregeld dat hij ook de inboedel kon overnemen.

Het was een geweldige ervaring om dit voor elkaar te krijgen.

Reacties (5)

Glenn is een van de top begeleiding, waar we prettig mee samen werken,, voor en met de clienten, we zijn super trots ,dat glenn, ons team versterkt,
Anja @ 29 november 2017
Glenn is een jonge collega die openstaat om te leren op allerlei werkgebieden. En gaat dan ook de uitdaging aan. Ik vind het fijn dat hij deel maakt van ons team. Het is prettig om met hem samen te werken.
Maribel @ 29 november 2017
Mooi om te lezen Glenn... je bent al goed bezig in je jonge werkleven. Ga zo verder!
Monique @ 29 november 2017
Van harte proficiat met je benoeming. Wat laat je mooi zien hoe groot je betekenis als begeleider is!
Frans Wilms @ 04 december 2017
Goed bezig Glenn! Leuk om over die positieve veranderingen te lezen. Ik ben trouwens heel nieuwsgierig hoe de halte op de nieuwe locatie vorm gaat krijgen.
yvette @ 11 december 2017

Reactie toevoegen +