28.07 Met dank aan jullie ‘handen uit de mouwen mentaliteit’

28 juli 2021

Het water heeft de afgelopen tijd ook de gemoederen bij Radar bezig gehouden. Zo snel als het water kwam, hebben ook velen hun schouders eronder gezet. Ook in de dagen erna hebben veel mensen ons geholpen. We zijn dankbaar voor die betrokkenheid en de vele mensen die voor ons de handen uit de mouwen hebben gestoken! Gelukkig is veel al weer opgelost. Alleen bij onze locatie de Walravenstraat in Valkenburg kan helaas voorlopig niet alles naar het oude terugkeren. 

Valkenburg
De boerderij D’n Hoof is inmiddels alweer een week in gebruik. De medewerkers en vrijwilligers hebben alles zo snel mogelijk opgeruimd zodat cliënten weer naar de dagbesteding kunnen komen. Enkele zaken worden later nog door de gemeente opgepakt.

In de Walravenstraat in Valkenburg hebben we de bewoners voor langere tijd ondergebracht in Meerssen. De woning moet zeker nog twee maanden drogen. Daarna gaat eigenaar Servatius er voor zorgen dat het weer bewoonbaar is. Gelukkig bevalt het de bewoners goed op hun nieuwe plek in Meerssen.

Meerssen
Ondanks het vele water hebben we het op onze locatie in Meerssen uiteindelijk toch droog kunnen houden. We hebben hier de bewoners van de Walravenstraat kunnen opvangen.

Maastricht
De Maastrichtse wijken Heugem en Randwijck werden geëvacueerd. Ook was het spannend voor ons kantoor in Maastricht. Gelukkig hebben we het toch droog kunnen houden. De bewoners zijn snel kunnen terugkeren en hebben inmiddels hun leventje weer hervat.

Heerlen
In Heerlen was het ook spannend en BMV Aldenhof in Hoensbroek was daarom preventief gesloten Uiteindelijk is er geen water binnen gekomen. BMV Aldenhof is dan ook weer gewoon open.

Kerkrade
In de Ons Limburg Straat in Kerkrade zijn de kelders onder water gelopen en zijn spullen (van cliënten) beschadigd. Er wordt nu gekeken naar de oorzaak en hoe dit in het vervolg kan worden voorkomen.

Evaluatie
De crisisaanpak hebben we inmiddels geëvalueerd en er komen verschillende verbeterpunten uit voor de toekomst. Bijvoorbeeld om ons voor te bereiden op nog een keer wateroverlast. 

Reacties (0)

Reactie toevoegen +