Grote activiteiten Radar Vrije Tijd gaan niet door (dagtochten wel)

25 augustus 2020Op 18 augustus heeft premier Mark Rutte een aantal nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Op de persconferentie zei hij onder meer dat er met name binnenshuis op familiebijeenkomsten en feesten veel besmettingen plaatsvinden, omdat het lastig is om zich daar aan de 1,5 meter afstand te houden. Hij gaf het zéér, zéér dringende advies dat voorlopig niet meer te doen.   

Vanaf juli is Radar Vrije Tijd weer langzaam opgestart met o.a. het organiseren van dagtochten. Dat gaat goed, maar we kunnen van daaruit ook zien en voorspellen dat het in grote groepen en met grote activiteiten heel moeilijk is, zo niet ondoenbaar, dat cliënten zich aan alle algemene coronamaatregelen kunnen houden.

Daarom hebben we in nauw overleg met directie, nadat we alle plusjes en minnetjes op een rij hebben gezet, besloten om de komende maanden géén grote activiteiten te organiseren waar meer dan 50 mensen aan kunnen deelnemen. We vinden dit echt hartstikke jammer, maar hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid om onze cliënten en vrijwilligers te beschermen. Ook is er zo meteen duidelijkheid over de activiteiten die wel kunnen doorgaan in 2020.

Wat betekent dit nu concreet:

  • Het reguliere vrijetijdsaanbod gaat, daar waar nodig aangepast, gewoon door. Denk aan de dagtochten (met maximaal 50 personen), weekclubjes, sportclubjes en de Vriendenkring-/clubactiviteiten.
  • De artiestenboottocht op 10 oktober gaat niet door. Cliënten die deze activiteit al betaald hebben krijgen allemaal hun geld teruggestort. 
  • In november is er géén Sinterklaasfeest in zaal Klimmen. 
  • In december is er géén Kerstboottocht.


Aangepast programma
Natuurlijk zitten we niet stil en komt er een aangepast programma tot en met december 2020. Zodat we veilig en gezond deze Coronaperiode doorkomen de komende maanden en er samen het beste van maken.

Het motto van Radar Vrije Tijd is nu: Veilig en verantwoord gaan we dichtbij huis, samen op pad!

Heeft u vragen? 
Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Monique Hollanders, coördinator Radar Vrije Tijd, tel. 088-3505952 of per mail vrijetijd@radar.org

Reacties (0)

Reactie toevoegen +