Expositie Tekenen! in galerie Ut Glaashoes: 8 april - 2 september

06 april 2022

Op 8 april opent in galerie Ut Glaashoes in Maastricht de expositie ‘Tekenen!’ met indrukwekkende tekeningen van de kunstenaars Tonnie Geurden en Roxanne Crals en kleurrijke keramische beelden van createur Kediri. In heldere klare lijnen verbeelden zij de wereld om ons heen. 

Roxanne Crals en Tonnie Geurden van atelier Ut Glaashoes 

Roxanne Crals en Tonnie Geurden maken deel uit van een groep markante kunstenaars met een beperking die werkzaam zijn in atelier Ut Glaashoes in Maastricht. Zij behoren tot de tekenaars van het atelier.  Roxanne Crals (1981) is nieuwsgierig en wil graag dingen weten tot in detail. Het is voor haar erg belangrijk dat ze overzicht heeft op de wereld om haar heen. Dit zie je terug in haar tekeningen. Foto’s en voorbeelden worden teruggebracht in heldere lijnen, strakke kleurvlakken en composities in combinatie met haar geheel eigen handschrift. 

Er zijn weinig mensen die Tonnie Geurden (1953) evenaren als het gaat om eindeloos geduld. Als een nijvere bij, nauwgezet en ijverig, penseelt Tonnie stukje bij beetje elk vlakje, streepje en kringeltje, net zo lang tot de tekening klaar is. De laatste jaren heeft Tonnie zich ontpopt als een serieuze tekenaar. De tekeningen worden steeds schetsmatiger. Details worden weggelaten tot de essentie van haar onderwerp overblijft.   

Createur Kediri 

Kediri is een geboren createur en ontwikkelde zijn talenten pas later in zijn leven. De  verschillende keramische objecten zijn uitingsvormen van zijn leven, liefde en dromen. .  
Als leraar en onderzoeker, gespecialiseerd in het onderwijs aan kinderen in achterstandssituaties en ontwikkelingsproblematiek, heeft hij er altijd voor gestreden dat verschillen tussen mensen worden herkend en geaccepteerd.  

Openingstijden expositie  

De expositie Tekenen! wordt op vrijdag 8 april om 19 uur feestelijk geopend voor genodigden. De expositie is tot 2 september te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en op zaterdag 9 april van 14.00 tot 17.00 uur.  

Adres: Galerie Ut Glaashoes, Wilhelminasingel 67 in Maastricht  

Reacties (0)

Reactie toevoegen +