Eeg, Thuur en Ben zitten prima in hun vel

13 september 2019

Bij een gezonde leefstijl denk je eigenlijk meteen aan goed en gezond eten en veel bewegen. Wat je eet bepaalt voor een groot deel hoe gezond jij je voelt en welke lichamelijke klachten je wel of niet ontwikkelt. Regelmatig actief zijn zorgt ervoor dat je minder kans hebt op lichamelijke aandoeningen. Het geeft daarnaast een hoop energie, je zit beter in je vel, je voelt je gezonder en kunt beter omgaan met spanningen. Dat geldt zeker voor de cliënten Eeg en Thuur, die beiden deel uitmaken van de verschillende wandelclubs bij de afdeling Vrije Tijd en Ben die meefietst met Equipe RaveL.

   

    Thuur                                         Eeg                                 Ben

Heerlijk in de frisse lucht

Eeg en Thuur hebben pas geleden deelgenomen aan de Heuvelland wandelvierdaagse. Zij liepen vier dagen achter elkaar elke dag 21 kilometers door de Zuid-Limburgse heuvels. Een puike prestatie maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Van tevoren moet je de nodige wandelkilometers maken en dat doen beide heren. Thuur wandelt één keer per maand mee met de wandelclub Sportief in Landgraaf. En dan niet even een blokje om. Nee hoor, de afstanden die ze afleggen liggen boven de 10 kilometer. ”Ik voel me gezond en lekker als ik wandel. Ik ben met anderen samen in de natuur en adem heerlijke frisse lucht”, vertelt Thuur. De wandelschoenen gaan aan, rugzakje om en onderweg is het gezellig. “We lachen veel, maar er is ook wel tijd voor een serieus gesprek.”

"Lekker"

Eeg is geen prater en kijkt vooral veel om zich heen onder het wandelen. Genieten van de natuur en nieuwe plekken die hij ontdekt. “Ik ben graag buiten onder de mensen en als ik thuis kom na een wandeling zeg ik tegen mezelf 'lekker’. Het doet mij gewoon goed, ik hang niet de hele dag op de bank en ik voel mij er gezond bij”. Eeg wandelt mee bij de wandelclub Sportief Heuvelland en hij is eigenlijk wel verbaasd over het gemak waarmee hij dit jaar vier dagen achter elkaar 21 kilometer liep. “Iedere dag stond ik fit aan de start, dat komt omdat ik elke dag vroeg naar bed ging om goed uit te rusten. Dat heeft mij goed geholpen en natuurlijk de lange maandelijkse wandelingen met de wandelclub.”

"Soms steenkapot zitten maar toch doorgaan"

Sfeer is heel belangrijk en dat samen in een groep. Vriendelijke, leuke en gezellige mensen en waar altijd een luisterend oor te vinden is. Dat is voor Thuur en Eeg belangrijk maar zeker voor Ben, die dit jaar voor het eerst meefietste met Equipe RaveL. “Fietsen, samen in een groep onderweg zijn, naar een doel toe werken, soms steenkapot zitten maar toch doorgaan en lekker buiten zijn” vertelt de goed in zijn vel zittende Ben. En dat merkten ook zijn baas en collega’s; op het werk loopt nu een Ben rond die meer voor zichzelf opkomt en zijn werkzaamheden met meer vertrouwen oppakt en uitvoert.

”Ik had niet verwacht dat ik het zou volhouden. Het is toch gelukt en nu fiets ik gewoon voor mijn plezier. Maak ik vanuit mijn werk in Maastricht een tocht via Wittem en dan naar huis in Bunde. Ik vind het heerlijk. Ik fiets mijn frustraties eruit na een vervelende dag. Dan trap ik soms heel hard en ben ik het kwijt of dan denk ik weleens terug aan de zware beklimming van de Grand Ballon met Equipe RaveL in de Vogezen. Dat helpt mij.”

Wil je meer informatie over Gezonde leefstijl neem dan contact op met de specialist Gwen Peeters-Groenveld g.groenveld@radar.org of 06 21450627

Reacties (2)

Mooi hoe Eeg, Thuur en Ben laten zien hoe bewegen, gezelligheid, serieuze gesprekken en trots en plezier allemaal samen kunnen gaan! Wauw!
Gwen @ 18 september 2019
Kanjers zijn het stuk voor stuk!
Monique @ 23 september 2019

Reactie toevoegen +