Dubbelexpositie "Het Maastricht van Jasmijn" in Boekhandel Dominicanen en galerie Ut Glaashoes

27 september 2021

Met haar tekeningen en schilderijen toont Jasmijn Fischer ons haar Maastricht. In eigen woorden neemt ze ons mee in hoe ze naar de stad en haar inwoners kijkt, observeert en beleeft. Met haar kenmerkende en consequente stijl toont ze ons de onbekommerde, luchtige sfeer die zo kenmerkend is voor Maastricht. Het is haar belevingswereld, haar Maastricht in al haar facetten en vrolijke uitingen. Van 16 oktober tot 15 november 2021 zijn haar kunstwerken te zien in Boekhandel Dominicanen en Galerie Ut Glaashoes in Maastricht. Deze dubbelexpositie start met de presentatie van haar boek ‘het Maastricht van Jasmijn’.  

Kunstenares Jasmijn Fischer

Jasmijn Fischer (Maastricht 1976) is een pur sang Maastrichts meisje. Iedere dag is ze wel ergens in de stad te vinden; ze kent ieder detail van die plekken en uit dat op het doek of schilderkarton. Kijk maar eens naar haar schilderij van de kermis. Zelfs het Maastrichtse engeltje boven op de draaimolen ontbreekt niet. Zo laat Jasmijn met vrolijke uitingen alle facetten van Maastricht zien; de onbekommerde, luchtige sfeer. Het zijn de onderwerpen die dicht bij haar eigen leven staan. Carnaval mag hieraan uiteraard niet ontbreken  

In het boek presenteert Jasmijn haar belevingswereld. Het laat een verzameling zien van haar tekeningen, schilderijen over Maastricht . Met plezier doopt ze iedere dag haar penselen in de verf om weer iets anders op het doek te toveren. Maastricht heeft zo veel te bieden. Jasmijn zal ons daarom nog vaak gaan verrassen. 

Opening expositie 15 oktober 

De opening van de expositie ‘het Maastricht van Jasmijn’ is 15 oktober om 19.00 uur in Boekhandel Dominicanen. De expositie in Boekhandel Dominicanen is dagelijks te bezoeken tijdens winkeluren. De expositie in Galerie Ut Glaashoes is te bezoeken van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en op zaterdag 16 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Het boek ’Het Maastricht van Jasmijn’ (€ 12,50) is uiteraard bij beide exposities verkrijgbaar.  

Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht 

Galerie Ut Glaashoes, Wilhelminasingel 67, Maastricht

Reacties (0)

Reactie toevoegen +