30.09 Burgemeester op bezoek bij D’n Hoof in Valkenburg

01 oktober 2021


Burgemeester Daan Prevoo was afgelopen woensdag bij D’n Hoof. Hij maakte kennis met enkele cliënten van Radar en Levanto en hun begeleiders. De burgemeester kreeg uitleg over het ontstaan van den Hoof en hoe deze plek is uitgegroeid tot een volwaardige en diverse dagbesteding. Cliënten vertelden over de werkzaamheden (van grasmaaien, de kruidentuin en de dieren verzorgen tot knutselen en soep maken), waar ze wonen en waarom ze zo graag naar den Hoof komen. De burgemeester had zelf ook een aantal vragen, onder andere over de watersnoodramp. Dit was een hart onder de riem van de cliënten van deze dagbesteding die ook werd getroffen door de watersnoodramp afgelopen juli.

Na de vlaai was er een rondleiding door het park, de serre, de kruidentuin en bij de dieren. Er werd verteld over het boerderijproject, dat inmiddels al 25 jaar bestaat, en over de schade in het park na de overstroming van de Geul. Al direct de dag erna werd begonnen met het opruimen, schoonmaken en herstel door vrijwilligers en collega's van ons en Levanto. Gelukkig had het gros van de dieren het overleefd, maar er was schade aan de gebouwen en de grond. Nog altijd is niet alles in de oude staat teruggebracht.  Inmiddels heeft de Lions Club van Valkenburg toegezegd een donatie te geven voor een nieuwe cv ketel voor in de serre en aanschaf van een nieuwe waterpomp. Ook de gemeente wil helpen, zo laat de burgemeester weten; de begeleiders mogen op zoek naar nieuwe schapen voor het dierenpark.

Het bezoek van de burgemeester werd erg gewaardeerd door iedereen. Trots op deze prachtige plek voor dagbesteding, zeker op deze zonnige najaarsmiddag. De film over dit bezoek hopen we jullie snel te kunnen laten zien. 

Reacties (0)

Reactie toevoegen +