21.03 Boodschap bestuurder Monique Heffels

21 maart 2020

In de ban van corona

We zijn in de ban van corona. Dachten we twee weken geleden nog dat er in Nederland misschien door sommigen wat overdreven werd gereageerd op een griepvirus, de vorige week waren we het unaniem met elkaar eens: de regering moet ingrijpen en wel nú! De beelden van de Italiaanse toestanden komen binnen. En ook de cijfers die het RIVM dagelijks publiceert liegen er niet om. Blij dus met de maatregelen die de regering treft. Het kan niet anders. We zullen allemaal zoveel als mogelijk geïsoleerd de komende weken door moeten komen. Zo weinig als mogelijk in contact met anderen om op die manier de curve af te vlakken en ons gezondheidszorgsysteem niet te overbelasten.


Grote impact

Dat maakt aan de ene kant onzeker. Want we moeten maar van dag tot dag ervaren wat dit betekent voor ons werk, onze samenleving, ons leven op dit moment. Binnen Radar hebben we ook een aantal ingrijpende maatregelen doorgevoerd. Maatregelen met grote impact voor cliënten, voor ouders/verwanten en voor medewerkers. Dat realiseren we ons goed. Wij denken echter dat we op deze manier zo goed als mogelijk veiligheid en gezondheid voor iedereen voor elkaar krijgen. Gelukkig ontvangen we ook veel begrip voor het feit dat we deze maatregelen treffen. En dat is fijn. Dat doet goed.


Scenario’s

Inmiddels komt binnen Radar iedere dag een team (online) bijeen. Arts, arbo, zorg, facilitair, communicatie, personeelszaken en directie. We bespreken dagelijks de stand van zaken en zetten de nodige acties uit. Achter de schermen hebben we scenario’s klaarliggen die we het liefst niet in de praktijk hoeven te brengen.  Maar we kunnen maar beter voorbereid zijn.


Mooie dingen in rare tijden

Dat doen we trouwens in samenspraak met alle VG-organisaties in Limburg. Want dat doet deze tijd óók. Deze tijd verbroedert. Maakt samenwerking mogelijk die voorheen best ingewikkeld was. Informatie wordt gedeeld, initiatieven samen opgepakt. En zo brengt deze rare en bizarre tijd ook mooie dingen: samenwerking, flexibiliteit, creativiteit. We krijgen vanuit onze woonvormen prachtige foto’s en filmpjes binnen. Die laten zien hoe iedereen probeert er het beste van te maken. We proberen deze tijd op een positieve manier memorabel te maken. En dat maakt trots. We weten niet wat de komende weken op ons afkomt, maar we zijn voorbereid: we zijn optimistisch, creatief, flexibel, betrokken en superalert op alles wat er binnen Radar en om ons heen gebeurt.


We blijven rustig

En uiteraard hopen we dat al die voorbereidingen voor niets waren. Dat we geen verdere maatregelen hoeven te treffen. En dat we straks weer tegen u kunnen zeggen: ‘heel hartelijk welkom bij Radar. Komt u gezellig binnen!’. Voor nu bewaren we rust, blijven we verstandig handelen, nemen we geen onnodige risico’s, werken we samen en informeren we u regelmatig via onze site. Samen komen we hier hoe dan ook doorheen. Take care!


Hartelijke groet,

Monique Heffels

Bestuurder

Reacties (1)

Letten jullie er een beetje op wat mensen op FB zetten ....vragen voor thermometers etc kan nooit de bedoeling zijn .Radar is toch een professionele organisatie ........wat gaat hier mis ?
Theo Hanssen @ 30 maart 2020

Reactie toevoegen +