Belgische minister Wouter Beke op bezoek bij Radar

30 maart 2022

v.l.n.r. Roger Ruijters, Gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels, minister Wouter Beke, Paul Schefman en Monique Heffels 

De Belgische minister Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Wouter Beke heeft gistermiddag met een afvaardiging van zijn ministerie en de Provincie Limburg een bezoek gebracht aan Maastricht waar hij enkele Interreg-projecten in de Zorg bij de Universiteit Maastricht heeft bezocht en aansluitend bij Radar waar hij een presentatie kreeg over het project Blauwe Zorg.

Paul Schefman, voorzitter raad van bestuur van LEVANTO groep-NOVIzorg, gaf samen met bestuurder Roger Ruijters van Envida en onze bestuurder Monique Heffels toelichting over deze succesvolle samenwerking in de wijk.  Als pilot in 2016 gestart in Maastricht-Heuvelland laat het zien dat gezondheidszorg anders kan en hóe het anders kan. Blauwe Zorg in de Wijk heeft een beweging in gang gezet die bewijst dat betere samenwerking tussen o.a. zorgorganisaties, welzijnsorganisaties, gemeente Maastricht, zorgverzekeraar VGZ, huisartsen, ZIO, Burgerkracht Limburg en Universiteit Maastricht leidt tot meer kwaliteit tegen lagere kosten.  

Minister Wouter Beke was erg enthousiast en geïnspireerd door deze aanpak. Hij bekijkt op dit moment of en hoe hij de zorg in België anders, duurzaam, kan organiseren. Tijdens zijn bezoek wil hij graag goede voorbeelden horen die ook hem weer verder kunnen helpen in de voorbereiding op dit anders organiseren.

We hebben aangegeven dat we er altijd voor open staan om verder met elkaar te delen en mee te denken en dat we ook heel nieuwsgierig zijn naar de wijze waarop hij het gaat aanpakken. Zodat wij ook daar weer van kunnen leren.

Reacties (0)

Reactie toevoegen +