'Alles uit de kast' -nieuwe expositie Ut Glaashoes

12 juni 2017

'Alles uit de kast' is de naam van de nieuwe groepsexpositie van kunstenaars van galerie/atelier "Ut Glaashoes" in Maastricht. De opening vindt plaats op a.s. vrijdag 16 juni. De aanvang is om 20.00 uur. In de beeldentuin zijn werken van de gastkunstenaars Lei Hannen en Rudi Nelissen te bewonderen.

Galerie Ut Glaashoes is te vinden aan Wilhelminasingel 67, 6221 BG  Maastricht.

De kast

De kunstenaars van Ut Glaashoes produceren heel wat werken. Op papier, op doek, of 3-D. Het maakt niet uit, als je maar maakt, wat je wilt maken. Als een werk klaar is (wat overigens een lastig moment is, wanneer is iets af?) wordt het opgeslagen in ‘de kast’.

Een maal per jaar wordt deze leeggehaald en wordt van deze collectie een selectie gemaakt. Nu is het weer zo ver. Een grote verscheidenheid van unieke werken, gemaakt door unieke mensen. Ieder zijn eigen stijl, manier, ideeen en vormen. Dit maakt een bijzondere expo; kleurrijk en divers, zoals onze wereld hoort te zijn.Gastkunst

Expositie in beeldentuin

In de beeldentuin exposeren Rudi Nelissen en Lei Hannen. Beiden laten zij hun keramische werken tijdens deze tenstoonstelling zien. Rudi Nelissen maakt keramische sculpturen waarin de mens centraal staat. De recente werken zijn opgebouwd uit plakken ruwe en grove klei.

Keramiek biedt Lei Hannen een haast onbegrensde vrijheid in scheppend vermogen. Juist het ontdekken van deze vrijheid is een onmetelijke rijkdom.

Openingstijden

De opening van de expositie ‘Alles uit de kast’ is op vrijdag 16 juni om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Tijdens de expositie zijn de openingstijden: ma t/m vr van 10.00 – 15.00 uur of op afspraak en op zaterdag 17 juni van 14.00 – 17.00 uur.

Mer informatie op www.radar.org/ut-glaashoes

Reacties (0)

Reactie toevoegen +