1ste project gaat van start: Radar Runs

25 juni 2018

Radar Runs is het eerste Radar project dat gerealiseerd wordt met ondersteuning vanuit het Tjeu Blommaert Innovatiefonds. Radar Runs is een sportief project waarbij cliënten van Radar gaan deelnemen aan obstakelruns. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat getraind worden. En dat gebeurt in een groep samen met buddy’s. Een obstakelrun leg je samen af zodat ook leren samenwerken een belangrijk doel is naast het krijgen van een goede conditie en het samen vieren van successen.

Foto door obstakel.com

Jeffrey Linsen diende het idee van Radar Runs in bij het innovatiefonds. Hij is begeleider in woonvorm Ons Limburgstraat in Kerkrade en is zelf een fervent sporter. Hij weet uit eigen ervaring welke toegevoegde waarde sport aan iemands leven kan geven. “De doelgroep die ik wil motiveren om mee te doen zijn vooral jongeren. Vaak zitten zij in een negatieve cirkel van afwijzen en falen. Ik wil hen graag laten ervaren dat door te sporten, door samen te werken en te trainen in een groep, je jezelf beter gaat voelen. Je krijgt een betere conditie en daardoor ga je beter in je vel zitten. En groeit je zelfvertrouwen.”                                                                           

De persoonlijke doelen van een cliënt worden opgenomen in het persoonlijk ondersteuningsplan. Zo kan ook de dagelijkse begeleiding ondersteuning bieden. De trainingen zijn voorlopig 1 keer in de week op de accommodatie van atletiekvereniging Achilles Top in Kerkrade, het oude Roda stadion in Kaalheide. Dit natuurlijk onder deskundige en bezielende begeleiding van Jeffrey. De start staat gepland op 6 juli. Na de zomervakantie trekken de renners twee avonden per week hun renschoenen aan om zo fit mogelijk deel te nemen aan een obstakelrun.

Er worden ook nog sportieve buddy’s gezocht die ondersteunen, mee rennen en meehelpen bij dit project. Opgeven voor deelname door cliënten of buddy’s kan bij Jeffrey persoonlijk op het telefoonnummer 06-21471608 of stuur een e-mal naar radarruns@outlook.com

Wat is het Tjeu Blommaert innovatiefonds?

Het Tjeu Blommaert innovatiefonds stimuleert innovatieve ideeën die bijdragen om mensen met een beperking zich te laten ontwikkelen en mee te kunnen doen in de samenleving. Meer weten over dit fonds lees dan hier het artikel op de Cliëntenwebsite.Voor vragen of het insturen van ideeën kun je een e-mail sturen naar Tjeu-Blommaert-innovatiefonds@radar.org

Reacties (0)

Reactie toevoegen +