Chocoladestage bij Geruba: "Een feest om daar te werken"

13 november 2020

Cliënten van CYou 1 (arbeidsmatige dagbesteding)  lopen sinds 26 oktober een chocoladestage bij chocoladebedrijf Geruba!  Geruba is gevestigd in Schinnen. Michel Willems en Gerben Ubags, de eigenaren van Geruba, hebben de cliënten van Radar uitgenodigd om te komen werken.

Want de feestdagen komen eraan en dus is er veel werk. Een mooie kans om als stagiaire veel te leren en daarom doen we een stage van zeven weken bij Geruba. Michel is tevens ambassadeur van WSP Parkstad (hét loket voor werkgeversdienstverlening en hét regionale expertisecentrum voor inclusieve arbeid) en dat maakt deze plek niet alleen leuk maar ook heel geschikt voor onze Radar cliënten.

De werkzaamheden

Vier dagen per week werken onze stagiaires bij Geruba. En dat is leuk! Doosjes vouwen, zakjes nieten, zakjes sealen en natuurlijk de heerlijke chocolade verpakken! De hele dag ruikt het naar chocolade. Oei…moeilijk om niet stiekem een chocolaatje onder het werk op te smullen! We hebben bij Geruba een eigen werkruimte waar we in alle rust kunnen werken. Onze ‘baas’ Michel houdt met alles rekening voor ons en legt elke ochtend het werk uit.

Bij Geruba chocolade wordt kwaliteitschocolade gemaakt. Vers, Zelfgemaakt en Puur. En daarom zegt Geruba, chocolade eten van Geruba is genieten met een zachte G!

Voor cliënten met wens tot écht werken

Cliënten van CYou 1 hebben een wens tot werken. En via arbeidsmatige dagbesteding worden nieuwe vaardigheden geleerd. Ook tijdens deze stage wordt gewerkt aan doelen op maat. Bijvoorbeeld door chocolade voorzichtig in te pakken zonder het te laten smelten of verpakkingen te leren sealen of nieten. Het werk is gevarieerd. Iedere dag een andere taak en dus geconcentreerd werken. Dit werk wordt beloond door Michel die dagelijks de stagiaires complimenteert voor het goede werk! Natuurlijk is er af en toe ook wat ruimte om te proeven van de heerlijke chocolade!

"Echt werken! Dat is wat we willen! We werken met veel plezier! We starten de dag met veel energie en verlaten Geruba op het einde van de dag met nog meer energie! Het is een feest als we bij Geruba zijn geweest!”

Voor meer informatie, neem contact op met Eri Dritty van CYou, via mail e.dritty@radar.org of telefonisch 06-52820905

Reacties (0)

Reactie toevoegen +