Vrijwilligster Jane Smit gedecoreerd door burgemeester Penn

08 juli 2020

Op de binnenplaats van St. Servaas (intieme pandhof) waren we met de decorandi en genodigden getuige van een heel bijzonder moment: de eerste (en hopelijk ook de enige) huldiging in coronatijd van mensen die een lintje mochten ontvangen van burgemeester Annemarie Penn van Maastricht.                                                 

De gemeente Maastricht heeft zes inwoners met hun naaste familie uitgenodigd om op vrijdag 3 juli 2020 alsnog het lintje dat aan de vooravond van Koningsdag door de coronacrisis niet kon worden uitgereikt. De zevende gedecoreerde is op vakantie; zij krijgt haar lintje later.

De Maastrichtse gedecoreerden, waaronder ook ‘onze’ Radar-vrijwilligster Jane Smit,  hebben meer dan twee maanden moeten wachten op hun lintje. Zij ontvingen de doos met draagspeld, opgerolde oorkonde en toelichting over de ­regels voor het dragen van een koninklijke onderscheiding – de does, aldus burgemeester Penn in haar beste Maastrichts – dan toch. De lintjes zelf zijn opgespeld door hun eigen echtgenoten.

Wat waren wij trots en vereerd om aanwezig te mogen zijn bij dit feestelijk moment.

Op dit moment is Jane Smit al 42 jaar verbonden aan Radar als vrijwilligster.

Ze verricht werkzaamheden bij Vrije Tijd, ze is een maatje voor een Radar-cliënt en samen met haar man begeleiden ze korte vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking.

Jane Piets, coördinator vrijwilligers en Monique Hollanders, coördinator Radar Vrije Tijd

Reacties (0)

Reactie toevoegen +