Uitbraak coronavirus in woonvorm Rochusstraat

02 november 2020

Vorige week maandag is één bewoner van onze woonvorm Rochusstraat* in Kerkrade positief getest op het coronavirus. De overige bewoners zijn toen direct voor tien dagen in quarantaine gegaan. De GGD heeft besloten om preventief alle bewoners te laten testen. Dit weekend is bekend geworden dat nog zes bewoners positief op corona zijn getest.

Cohort ingesteld in woonvorm

Hierop heeft Radar volgens de richtlijnen van het RIVM in de woonvorm een cohort ingesteld. Dit betekent dat de zeven positief geteste bewoners gescheiden zijn geplaatst van de andere bewoners en niet meer met elkaar in contact kunnen komen. Dit geldt ook voor de medewerkers. De woonvorm is opgedeeld in twee gesloten units en blijft alleen open voor uiterst noodzakelijk bezoek.

Persoonlijke beschermingsmiddelen 

De medewerkers dragen persoonlijke beschermingsmiddelen bij de verzorging van de besmette bewoners. Ook bij de overige bewoners die in quarantaine zitten zijn we alert op klachten en als dat nodig is worden zij opnieuw getest. Uit voorzorg worden ook medewerkers die in de woonvorm werken getest. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Steun en zorg voor bewoners en team

Directeur Zorg Jeroen Bossers: “Het is natuurlijk schrikken voor ons allemaal en we geven het team en de bewoners alle steun en zorg die ze nu nodig hebben. Over de besmette bewoners kunnen we om privacy redenen verder geen mededelingen doen. De ouders en verwanten van de bewoners zijn meteen persoonlijk geïnformeerd en worden dagelijks op de hoogte gehouden.

Daarnaast is in samenwerking met de GGD het bron- en contactonderzoek opgestart en worden personen die in direct contact zijn geweest met de betreffende bewoners op de hoogte gebracht. Door deze maatregelen hopen we verdere besmettingen te voorkomen en deze uitbraak uit te doven.”

*Woonvorm Rochusstraat van Radar is een kleinschalige woonvorm en bestaat uit zeventien appartementen met 24-uurs zorg. De bewoners hebben een mindere mate van zelfstandigheid en sommigen een lichamelijke beperking.

Reacties (0)

Reactie toevoegen +