Werken voor het cliëntenweb

Enkele leden vertellen over hun succes en plezier

Alle leden van het cliëntenweb kregen een attentie van Radar voor hun inzet voor het cliëntenweb.

Op de foto van links naar rechts: Dylan, Jennifer, Jerome, Robert en Elke

Wat is je leukste ervaring bij de cliëntenwebsite?

Robert: Het interview met de gouverneur is mij het beste bijgebleven, ik vond het erg leuk om de gouverneur te interviewen omdat hij zo open en de sfeer zo goed was. 

Jennifer: Oh dat is een goeie vraag. Ik weet niet wat ik het leukste vond om te doen, omdat ik zoveel leuke dingen gedaan heb voor de website. Maar wat ik vooral het leukste vind, zijn tekeningen maken voor de website, mijn strips te maken, stop animatie. Ik vind het erg leuk om voor het cliëntenweb te werken. Maak ook af en toe reportages over verschillende onderwerpen, dat vind ik ook leuk om te doen.

Dylan: De eerste film over Doe Gewoon, die ik heb gemaakt voor de cliëntenwebsite, waar veel positieve reacties op waren gekomen. Het regisseren, het bedenken van projecten vind ik erg leuk om te doen.

Wat heb je de afgelopen jaren geleerd bij het cliëntenweb?

Robert: Ik heb de afgelopen jaren geleerd hoe te interviewen en te anticiperen op de vragen, hierdoor hoef ik geen vragen meer op papier te zetten. Dat komt door het vele doen en omdat ik het erg leuk vind.

Elke: Wat ik heb geleerd is hoe je foto's moet maken van de natuur en van mensen op een speciale manier. (Dank aan vrijwilligers Angelo en Bram)

Maar ben nu zelf bezig met video's te maken en dat vind ik ook weer leuk. Heb zelfs een compliment gekregen van de laatste keer en dat vind ik dan ook weer leuk om te horen! 

Dylan: Vooruitdenken, plannen, kijken wat de opties zijn met het budget dat we hebben. 

Chantal: Ik ben trots op wat ik tot nu toe heb geleerd en trots dat ik de cursus spraak om zetten naar tekst vrij snel onder de knie had.

Jerome: Als vrijwilliger heb ik het geluk te zien dat cliënten groeien in hun kracht en hun passie. Er zijn twee projecten die mij heel erg bijgebleven zijn. Het eerste was tijdens het interview met de gouverneur waar ik zag hoe Robert was gegroeid in het interviewen. Het tweede project dat mij heel erg is bijgebleven is het interview met Loena. Zij is een transgender en in samenwerking met het COC hebben we dit mogen doen. Deze film wordt nu gebruik als informatie film op basisscholen door het COC. 

Waar ben je goed in?

Dylan: Bij het maken van de film voor de CCR, het vooruit plannen en bedenken voordat we gingen filmen. Hoe de film leuk gemaakt kon worden: door een virtuele studio te bouwen en het green screen te gebruiken. 

Hoe zie je de toekomst?

Dylan: Ik hoop dat we de dagbesteding van de grond krijgen, met een eigen studio. Zodat we meer tijd en meer mogelijkheden hebben.

Chantal: Ik hoop dat we snel een vaste activiteit worden want dat verdienen we. En verder wil ik graag nog andere cursussen volgen zodat ik dadelijk alles zelf kan doen en kant en klaar kan afleveren.

Jerome: Ik hoop dat we verder kunnen groeien, niet alleen met cliënten, maar ook meer tijd gaan krijgen voor reporters, ICTer’s, designers en cameramannen op te leiden en een volwaardige dagbesteding kunnen worden, waarbij we vanuit de organisatie opdrachten gaan krijgen die we mogen uitwerken. 

Interview Jerome Bouwens en Robert van Deyl, december 2018


Reacties (1)

Wij zijn een super team die het verdient om een vaste activiteit te worden.
ChantalKieboom @ 06 december 2018

Reactie toevoegen +