Werken in Kindervallei

Joyce Janssen: wat ik de hele week doe in de Kindervallei

Op maandag begin ik in de Kindervallei het s' morgens de keuken te onderhouden.
Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat de keuken er netjes uitziet: dat doe ik door de vaatwasser in te ruimen, het keukenblok af te vegen, de wasbak schoon te maken en als de vaatwasser vol is doe ik die aanzetten als ik het haal ruim ik hem ook weer uit.

Haal ik dat echter niet dan doet degene die het s' middags de keuken heeft de vaatwasser uitruimen en die gaat dan weer verder met zorgen dat de keuken netjes blijft.
Ook doe ik de waterkokers ontkalken omdat ook die schoon moeten zijn als de gasten hem gebruiken.
Ik zorg er ook voor dat de handdoeken en de poets doekjes bijgevuld zijn, dat er in de prullenbakken nieuwe vuilniszakken zitten zodat de prullenbakken niet overlopen of dat ze gaan stinken.
Ik vul ook het toiletpapier en doekjes bij zodat wij en de gasten die naar de wc gaan nooit zonder zitten.

Om de week doe ik ovens schoonmaken en bakken, de ovens schoonmaken moet gewoon om de week gedaan worden omdat het anders niet echt lekker is om dan je eten daarin te gaan maken.
Bakken doe ik voor de Kindervallei als er gasten inchecken.
Op woensdag doe ik appartementen poetsen ik doe dan de bestek laaien schoonmaken de pannen laaien het keukenblok de kastjes en de slaapkamers.
Op de even weken kook ik voor de woensdagclub dat is dan voor onszelf dan worden er verschillende dingen gekookt zoals: spaghetti, lasagne, deeg hapjes.
Op de oneven weken doe ik bakken dat is voor de gasten of als er inchecks zijn.
Gebakken wordt er zonder eieren i.v.m. de hygiëne.
Het s' middags doe ik de was vouwen dat zijn dingetjes zoals theedoeken, doekjes en handdoeken wat er op die dag gewassen is.
Bij creatief doe ik dingen zoals speelgoed dozen verven, theedozen verven, kopjes schilderen en verven.

Op donderdag ochtend doe ik de wc's poetsen het toiletpapier en doekjes bijvullen,
van 11:00 uur – 12:00 uur doe ik het winkeltje daar doe ik alles afstoffen en als er gasten of andere mensen komen die wat willen kopen dan kunnen ze bij mij terecht.
Het s' middags doe ik de kasten in de keuken schoonmaken en de koelkasten schoonmaken.

Op vrijdag ochtend doe ik het theater en de bibliotheek stofzuigen als er een rondleiding is doe ik die klaarzetten.

's Middags doe ik de snoezelruimte poetsen.
Dat houdt in schonen dekbed en kussensloop, afstoffen en als het echt nodig is stofzuigen.

Wat de vrijwilligers Magda, Mila en Marjo doen met ons:

Hun doen met ons samen de boodschappen die we nodig hebben voor te koken of voor te bakken. De liften controleren want dat moet ook allemaal goed werken voor als wij of de gasten erin gaan. Het koffieapparaat schoonmaken voor de hygiëne.

Helpen met de was vervangen, dat houdt in dat de vuile was op gehaald wordt bij de appartementen. dan kijken we wat er allemaal in de wasmand zit en wij zorgen ervoor dat, wat wij vuil eruit hebben gehaald ook weer schoon er in komt. 

Ze helpen niet alleen de mensen die niet alleen kunnen koken of bakken, maar natuurlijk ook de mensen die dat wel zelf kunnen maar het leuk vinden om samen met een van hun te bakken of te koken. 

Ook hebben wij een hele leuke en super lieve stagiaire hier op de kindervallei. 

Haar naam is: Dionne Moors. Als wij iets niet weten of haar hulp nodig hebben kunnen we altijd bij haar terecht. dan helpt ze ons ook altijd met een lach op haar gezicht. Natuurlijk plagen wij haar ook weleens maar dan doet ze zelfs super leuk mee. Ze is ook heel erg goed in grapjes maken.

Wij hebben ook 2 leuke en lieve begeleiders: Hun namen zijn: Kim Bolk en Mascha Hacquier.

Zij helpen ons met het werken, ze kijken voor ons iedere dag weer opnieuw wat voor een taken wij kunnen doen Zodat wij niet zonder werk zitten. Ze vragen ons ook wat wij graag zouden willen doen, we kijken dan samen of dat mogelijk is. De dingen die echt moeten gebeuren op die dag moeten dan ook echt gedaan worden. Als je, je niet lekker voelt maar wel gewoon naar je werk komt valt er altijd wel wat te regelen wat betreft het werken.

Mascha is altijd wel in voor een geintje je kunt met haar ook altijd lachen. als het tijd is om weer serieus te zijn dan kan ze dat ook echter heel erg goed.

Kim is ook heel erg in voor een geintje, maar ook als kim vindt dat het weer tijd is voor serieus te werken dan gebeurt dat ook.

Kim en Mascha proberen het altijd zo leuk en gezellig mogelijk te maken zodat het werk ook leuk blijft. Dat kan natuurlijk niet altijd, soms moet er gewoon serieus gewerkt worden en kan er niet altijd alleen maar gelachen en gedold worden, want dan gaat alles helemaal mis en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Dit was mijn verhaal over de Kindervallei

Joyce Janssen 2015


Reacties (1)

Hallo Joyce,
Je hebt heel duidelijk verteld wat je allemaal doet in Kindervallei. Heel veel! Vrijdag komt een groep van Radar naar Kindervallei. Dan leren we elkaar kennen en we helpen mee. Dan kunnen we jou Live aan het werk zien. Tot vrijdag!
Mirjam Bouwens @ 07 maart 2016

Reactie toevoegen +