De Zonnestraal Meerssen

Anouk Wijnen doet hier werkervaring op

Ik ben Anouk en ik ben sinds 20 mei 2014 gaan werken bij bloemenhuis de zonnestraal in Meerssen. 

Ik ben samen met Sien een begeleidster van woonvorm Meerssen kennis gaan maken met Edwin en mijn collega's. In het begin durfde ik niet veel te doen omdat ik het eng vind om met planten naar buiten te lopen want het is een trap met 4 treden.Ik deed in het begin alleen maar afwas werkzaamheden zoals vazen afwassen en de koffie kopjes afwassen. Nu doe ik veel meer werkzaamheden. 

Ik begin met alle planten buiten te zetten met mijn collega's en dan veeg ik de winkel vloer schoon en dweil ik de vloer. Daarna ga ik de vazen afwassen en vullen met water want op maandag en donderdag komen de nieuwe bloemen die ik dan samen met mijn collega's schoon maak en in de vazen zet en in de winkel neerzet. Verder ruim ik het plastic en het oud papier op, en maak ik papieren tassen van topbloemen waar boeketten in gezet worden. Ook poets ik de rekken in de winkel schoon waar vazen en planten op staan. 

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Ik werk ongeveer 23 uur per week en zoals met moederdag en Kerst soms wel wat meer. Dan hebben wij het extra druk omdat iedereen wel wat nodig heeft.

Ik. heb leuke collega's en mijn baas plagen doe ik het liefst maar dat doet hij ook bij mij hoor.

Anouk: Hoi Edwin, hoe ben je ertoe gekomen om in een bloemenwinkel te gaan werken?

Edwin: Ik ben door mijn opa in de bloemenwereld terecht gekomen. Ik heb op school privéles gehad en dat beviel zo goed dat ik hierin verder gegaan ben.

Anouk: Waar heb je allemaal gewerkt?

Edwin:In Limmel in Maastricht ben ik begonnen met stage bij van der Weijden. Daarna ben ik naar Meerssen gegaan. Daarna St. Geertruid, toen naar Heer en van daaruit naar Valkenburg, waar ik 10 jaar ben blijven hangen. Daarna ben ik mijn eigen winkel begonnen, toen ik 21 was.

Anouk: Hoe oud was je toen alles duidelijk werd?

Edwin: 14 jaar.

Elke: Oe, dat is wel erg jong! Hoe heb je deze winkel opgestart?

Edwin: Ik zag een advertentie staan en daar heb ik op gereageerd. Toen was het contract heel snel getekend, waarna we meteen begonnen zijn.

Elke: Was het moeilijk om op te starten en zoveel klanten te krijgen?

Edwin: Ja, dat doe je niet van vandaag op morgen, daar is heel veel werk voor nodig.

Anouk: Wat moet je er allemaal voor doen om zoveel klanten te krijgen?

Edwin: Service, klanten benaderen, vragen of ze hier klant willen worden, naar beurzen gaan, zoals bruidsbeurs en grafwerk-beurs, maar het belangrijkste is een goed product leveren.

Elke: Worden alle bloemen hier gekweekt?

Edwin: Nee, er wordt hier niets gekweekt. Alles wordt gekocht. We zijn op de veiling in Grubbenvorst begonnen, die later samengegaan is met Herongen. Zij hadden de grootste plaats voor de veilingen, zodat daar nu alle klanten naartoe gegaan zijn.

Anouk: Hoe vond je het toen ze je vroegen of je mensen met een beperking wilde aannemen?

Edwin: In het begin heel moeilijk, wat voor beperking heeft iemand en hoe moet je daarmee omgaan. We hebben geboft tot nu toe met jou, Anouk, wat ups en downs, maar het komt allemaal goed!

  Interview Anouk Wijnen

  en Elke Slangen

februari 2016


Reacties (3)

Mooi interview damens
Chantal kieboom @ 22 februari 2016
Hartstikke goed gedaan Anouk, Elke en Edwin. Een duidelijk interview en fijn voor je Anouk dat je met veel plezier naar je werk gaat. Groetjes Cindy.
Cindy Spronkmans @ 16 maart 2016
nee ik zou bij horeca willen werken ja groetjes frank heckmans
frank heckmans @ 27 juli 2022

Reactie toevoegen +