Radar op werkbezoek bij ervaringsdeskundigen

Mariska vertelt over een interessante dag

Op 9 september gingen Mariska Snel en Erwin Hoenjet van het Cliëntenweb samen met begeleidster Mascha Hacquier en Monique Lennertz (bestuurssecretaris) op werkbezoek bij Estinea en LFB.

Radar wil meer ervaringsdeskundigheid in gaan zetten.
Estinea en LFB werken al met ervaringsdeskundigen en vertelden ons wat dat is en hoe ze dat doen. 
Een ervaringsdeskundige is iemand die door ervaring deskundig is geworden op een bepaald gebied. Als je iets hebt meegemaakt, kun je zelf het beste vertellen hoe dat voor jou is of voelt. Bijvoorbeeld hoe het is om een beperking te hebben of hulp te krijgen. 

Mariska schrijft een verhaal over deze dag:

We waren vroeg vertrokken op 9 september. Monique was mij al om 07:00 komen ophalen. Daarna zijn Erwin en Mascha in Urmond bij ons ingestapt in de auto. Vervolgens ging het met de auto richting Enschede. Het was een lange rit, waarbij we ook een stuk door Duitsland reden. In Enschede werden we goed ontvangen met koffie, thee en zelfgemaakte appeltaart, wat ons goed smaakte. 

Daarna gingen we voor de kennismakingsronde in een kring staan; met garen maakten we een spinnenweb, dat stelde de verbinding met elkaar voor. Toen ging iedereen zijn verhaal vertellen. Een man vertelde over zijn vroegere drugsverleden en de manier waarop hij er weer goed bovenop is gekomen. Ook waren er twee cliënten die vertelden over de manier waarop ze ervaringsdeskundige zijn geworden.   

Toen gingen we naar Utrecht. Na een lange reis kwamen we daar aan bij de LFB. 

Bij aankomst werden we goed ontvangen met een lekker kopje koffie. Nadat we ons hadden voorgesteld, ging een mevrouw ons met klappers uitleggen wat haar activiteiten zijn en hoe je ervaringsdeskundige kan worden. Dit was zeker leerzaam. Binnenkort, op 14 oktober komen de ervaringsdeskundigen van Estinea en LFB naar ons symposium om er meer over te vertellen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook bij het symposium zijn op 14 oktober?
Je kunt je hiervoor aanmelden. Klik op het plaatje om de uitnodiging te bekijken.

  Tekst en foto's Mariska Snel

  Tekstverwerking Erwin Hoenjet

Cliëntenweb Radar, september 2021


Reacties (0)

Reactie toevoegen +