Open middag den Hoof Valkenburg

Een reportage van Ron Overhof

De organisatie was van de leiding Annelies en de stagiaire Rosanne. De leidings Ingrid, Mark, Francisca en Marlies hebben met de opdrachten geholpen. En Francisca en Ron hebben foto’s gemaakt van de activiteiten. 1 was de speurtocht, 2  tractorrace, 3 knuffelwei en 4 schapen scheren en 5 eten en drinken dan ook natuurlijk. Bij de koffie en thee en de wafels en bij de chocolade koeken daar stonden Ingrid, Caty en Roswita dan ook achter de grote tafel. 

Bij de speurtocht in het park daar stonden Pascal en Olga dan ook bij. De kinderen kregen een speurtocht in het park van de vier groepen van de activiteiten dan ook natuurlijk hè. 

Bij de tractorrace daar stonden Edward en Thomas en de vrijwilligster Marlies om ongeveer 15:30 uur kwam Frans Lutgens nog aan. Frans vroeg aan Franscisca of hij kan stopwatchen bij de tractorrace. Francisca zei: “Natuurijk, heel graag Frans!” Frans hielp ook de kinderen als ze met hun tractor ergens tegen aan botsten, of niet meer voorruit konden. Bij de speurtocht daar stonden Pascal en Olga en die legden aan de kinderen de route uit van de speurtocht in het park van Kasteel Oost. Er werden ook zgn. strippenkaarten van € 2,- verkocht voor deelname aan de activiteiten. In de knuffelwei konden de kinderen heel dicht bij de dieren komen. Zo konden ze de geiten aaien, en de kippen voeren en water geven. 

Verder werd er ook nog een demonstratie schapenscheren  gegeven door een ervaren schapenscheerder. De schapen lieten zich scheren en er waren veel toeschouwers. Na al die activiteiten konden de kinderen (en hun ouders) even op adem komen en iets eten en drinken. Naast koffie, en thee was er ook frisdrank. Rond 16:00 uur was de middag afgelopen.  Er kwamen veel bezoekers deze middag en het was dan ook een groot succes. Volgend jaar weer?

 Woensdag 3 juni 2015 tekst en foto's Ron Overhof

Reacties (0)

Reactie toevoegen +