Project begeleiding werk

Jordy Smits doet het verrassend goed!

Vroeg in de morgen, drie dagen in de week stapt Jordy Smits vanuit WV Heerlenseweg op de fiets richting Kerkrade. Sinds kort werkt hij bij RW Products, een groothandel in bevestigingsmaterialen, gereedschappen en industriële benodigdheden. Om 9.00 uur begint zijn werkdag; schroefjes afwegen, orders van klanten controleren, schroeven in doosjes doen, stickers plakken en de steigers buiten zetten, zodat klanten kunnen zien dat RW Products deze ook verkoopt. De precieze werkzaamheden die Jordy in zijn eigen tempo mag uitvoeren, zijn een kolfje naar zijn hand.

Roger Wachelder is lovend over de motivatie en de werkcapaciteit van Jordy. De eigenaar van RW Products werd benaderd door de werkgroep ‘Begeleiding Werk’ van cluster Landgraaf. De werkgroep had de vraag ontvangen of Jordy in aanmerking zou kunnen komen om individueel werkzaamheden uit te voeren binnen een bedrijf en zocht nu een plek voor hem. Na een aantal gesprekken, waarin uitgebreid werd ingegaan op wat beide partijen elkaar te bieden hadden, werd besloten dat Jordy bij RW products aan de slag kon gaan.

Uitgangspunt van de werkgroep is dat de werkzaamheden op vrijwillige basis plaatsvinden. Als de cliënt zich vervolgens dusdanig positief ontwikkelt dan wordt de mogelijkheid voor een betaalde baan onderzocht en besproken met de werkgever.

De meerwaarde voor het bedrijf van Roger Wachelder is inmiddels onmiskenbaar aanwezig. Jordy werkt snel, is precies, pikt nieuwe zaken snel op, is kritisch en levert meer dan een positieve bijdrage aan RW Products. De hoop en de verwachting dat hij kan doorgroeien in het bedrijf is dan ook aanwezig.

Wat doet Begeleiding werk?

Het project ´Begeleiding Werk’ is een van de initiatieven die in het kader van participatie ontstaan is binnen het cluster Landgraaf. De werkgroep biedt cliënten die de motivatie en de capaciteiten hebben, de mogelijkheid binnen een bedrijf, winkel of organisatie als vrijwilliger individueel werkzaamheden te verrichten. Als er een geschikte werkplek is gevonden, dan wordt de cliënt door een begeleider van de werkgroep ingewerkt en begeleid. Denk daarbij aan productiewerk, kantinewerkzaamheden, poetswerkzaamheden e.d. Daarnaast regelen zij ook de kennismakingsgesprekken.

Interesse?

Als er cliënten uit het cluster Landgraaf zijn die ook interesse hebben kan er contact opgenomen worden met de werkgroep via de volgende e-mailadressen:

Frans Kohl: f.kohl@radar.org

Lilian Lafleur: l.lafleur@radar.org

Jenn Grispen: j.grispen@radar.org 


Reacties (1)

Hoi jordy. Ik vind het een leuk verhaal. Ik wens je veel succes en plezier op je werk. Groetjes van Anouk
Anouk Wijnen @ 30 november 2015

Reactie toevoegen +