Het eerste optreden van Clown Jan

Blijdschap en verbinding

Op woensdag 2 juni was het dan zover, ik ging meedoen als clown Jan. Samen met professionele clowns Lotte en Ipke. Onze eerste optreden was bij AC Scharwyerveld. 

Clown Ipke had een luidsprekertje meegebracht met accordeon muziek erop. Clown Lotte en Clown Ipke keken door het raam bij de deur en maakten contact. Daarna kwamen we binnen en begonnen we met spelen.

Ik zwaaide naar een cliënt en ik zag dat ze aan het breien was, we keken samen met de andere clown verwonderd naar haar. We gingen ook naar een paar andere cliënten toe en ik had een handpop bij me. De handpop pakte een blaadje. Ik maakte contact met een client en die lachte.

Op een gegeven moment pakte ik een paar tandenborstels en we gingen schoenen poetsen. Ik ging dan met een tandenborstel in mijn neus… “bah wat vies” reageren de andere clowns. Na een poosje heb ik een roosje opgehangen aan een kleerhanger. Clown Ipke deed hetzelfde. Dit is clown Jan zei clown Lotte. “Oh, ik heet ook Jan” zei een cliënt en die wilde meedoen met ons. Ze lachten allemaal.

Onze volgende stop was de Kanjel. Ik ging nu mijn eigen gang. Ik maakte contact met de cliënten en iemand was wel heel enthousiast. Dat vond ik heel leuk. We dansten en ik pakte mijn tandenborstels en gingen ermee poetsen. De groep genoot ervan.

Als clown moet je inspelen bij wat er gebeurt. Het was zo leuk dat zelfs een begeleider foto’ s ging maken van onze optreden.

Het was een leuke dag om nooit te vergeten.

Voor clown Jan maar ook voor de andere mensen.

Tekst door Robert van Deyl

September 2021


Reacties (3)

Nou, clown Jan; Gefeliciteerd met je debuut !!!
Kom je nu ook bij ons op Ut Glaashoes de clown uithangen? ;)
Blanco Besselink @ 17 september 2021
Van harte gefeliciteerd met je debuut als Clown Jan! Wat een enthousiasme is er te zien op deze mooie foto's! Hartstikke knap van je Clown Jan en heel veel succes met Clown Ipke en Clown Lotte.
Veronique Doornbos-Koumans @ 21 september 2021
Nu ik dit zo terug lees, weet ik weer wat een geweldig bezoek dat was. Clown Jan heeft datgene wat hij geleerd heeft goed in praktijk gebracht. echt een kanjer.
warme groet clown Lotte
Gerrie @ 06 november 2021

Reactie toevoegen +