Interview Boerderij Daalhoeve

In gesprek met Atina Schellen

Robert: Wat voor werk doen ze hier allemaal?

Atina: Ik heet Atina en ik werk op de kinderboerderij in Daalhof. Daar werken ook heel vaak mensen van radar. Daar werken we samen. De werkzaamheden die Radar doet zijn paarden naar de wei brengen, de paardenstallen verzorgen, hooi geven, water geven, stal schoonmaken. Anderen doen de konijnen en cavia’s. Op het moment zijn er babykonijntjes en dat is natuurlijk heel schattig. Als het harde werk gedaan is mag je nog wel eens een paardje borstelen of bij een konijntje zitten om te knuffelen. Daarnaast worden de kippen en eenden verzorgd. We moeten zorgen voor een schone stal. De eieren worden opgeraapt en verkocht in onze winkel. Het is hard werken maar daarna kun je kijken voor leuke dingen. 

Robert: Zit er ook een haan tussen?

Atina: Er zit nu een haan tussen. Dus wat dan belangrijk is, om ze op tijd weg te pakken zodat de kip ze niet kan uitbreiden. Er werken ook mensen in de horeca. De vrouw die de eenden verzorgt, doet ook de was vouwen en de koffie zetten en de afwas. Ook loopt er nog een hond op de boerderij rond. Dat is Boas, de mascotte van de boerderij. Die is van een collega van mij. Boas heeft veel fans. Vaak vinden ze het leuk om met de bal te spelen. Dan hebben we een paar buiten terreinen waar kamelen staan. Sommige mensen die dat leuk vinden en dat durven, gaan wel eens mee met de auto om daar de dieren te verzorgen.

Voor de mensen die bij ons willen werken kan de boerderij vanalles bieden: veel dieren, veel afwisseling, lekker samenwerken in een groep, sociale contacten en jezelf zijn. Dat zijn dingen die hier veel gebeuren.

Robert: Mag je ook in je eigen tempo werken?

Atina: Jazeker. De taken zullen een beetje afgestemd worden.

Robert: Iemand die met dieren wil werken, moet je die eerst laten wennen?

Atina: Je wordt zeker ingewerkt. Als ik een nieuwe stagiaire heb dan moet ik uitleggen waar al het gereedschap staat. We zorgen dat iedereen op het eigen tempo kan werken. En het leuke is waneer je er een groei inziet, dat iemand zelfstandig werkt.  Of als iemand komt vertellen, “Goh, het dier is ziek." Dan hebben ze echt wat geleerd.

Klik hier om de video te bekijken

  interview en tekstverwerking Robert van Deyl

​  camera en videobewerking Mariska Snel

oktober 2020 - interview vond plaats op 8 juli 2020


Reacties (0)

Reactie toevoegen +