Mijn leven met hobby's

Dit is mijn verhaal

Ik ben Roy Boumans. Ik ben 33 jaar. Ik woon sinds 12 januari 2009 in woonvorm Wijlre. Dit is mijn verhaal.

Ik ga jullie iets vertellen over mijn grootste passie: reclame en muziek. Mijn passie begon op de basisschool (Maria Virgo school) in Caberg (1995-2001). Posterborden langs de weg interesseerden en fascineerden mij. Vorig jaar heb ik een site gevonden (IADDB) waar ik deze reclames kan terugvinden. Nu zet ik op een verwisselbare harde schijf de reclames in mappen die op posterborden of op bushaltes gestaan hebben.

Ook fascineerden me al vroeg stadsbussen. Ik maakte de reclames op de bussen zelf of ik haalde ze uit tijdschriften of kranten thuis en knipte dit uit. Toen ik jonger was, had ik zelf enkele bussen en speelde dit na. Vertrektijden en busnummers en zo wist ik uit het hoofd, omdat ik zelf van 2001 tot 2007 met de stadsbus reisde. Ik reed met de stadsbus met een OV-jaarkaart naar school. Ik stapte bij het station over van lijn 2 Oud Caberg naar lijn 1 De Heeg of de 5 of 6 Daalhof. Ik ben in augustus 2007 met de taxibusjes en taxi’s begonnen. Eerlijk gezegd zou ik nu niet meer kunnen reizen met de stadsbus.

Muziek

Mijn eerste kennismaking met cd’s was een cd van René Froger, die ik van Wehkamp kreeg thuisgestuurd in de jaren ’ 90. Daarna ben ik bij de voormalige Free Record Shop in de stad Maastricht de Hitzone-cd’s gaan sparen. Mijn allereerste cd was de Best of 1999 die ik bij de MediaMarkt in het Duitse Herzogenrath kocht. Daarna volgden er veel meer cd’s en zijn ze een waar collector’s item geworden. In januari of februari komt deel 100 uit. Ik heb ze allemaal in de cd-rekken staan in mijn woonvorm in Wijlre op mijn kamer/appartement. In de jaren ’90, toen ik op school zat, luisterde ik bij thuiskomst vooral naar Radio 3 op een klein radiootje (een soort transistorradiootje met antenne eraan) om zo tot ontspanning te komen na een dag school. En ik zat ook weleens in bad ernaar te luisteren, zo kon ik ook lekker ontspannen. Op TV was ’s ochtends Jeroen van Inkel op Veronica FM. Dit luisterde en keek ik live, wat me al vroeg fascineerde. Ik kreeg ook weleens van mijn neef cd’s die hij niet meer wilde en daar zat ook wel wat bij wat ik leuk vond, zoals Red Hot Chili Peppers en Eminem. Zo leerde ik ook andere muziekstromingen kennen. Ik keek ook wel eens naar MTV, TMF en The Box. De muziekstijlen variëren enorm: van pop tot R&B en van dance tot hip-hop en rap. Alleen van rockmuziek houd ik niet.

In december 2015 stond het Glazen Huis in Heerlen. Ik ben samen met mijn ouders op een zaterdagochtend gaan kijken en heb vooraan mogen staan. We hadden tevens wat geld gedoneerd en een leuke tekening door de brievenbus gegooid. Wat ik helemaal sjiek vond, was dat ik de dj’s van het Glazen Huis in het echt zag: het waren Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering. Goed dat ik toen naar het Glazen Huis ben gegaan, want het jaar erna zijn de 3 discjockeys weggegaan bij 3FM. Ik heb ook al eens een poging gedaan om het Media Park in Hilversum te bezoeken voor een rondleiding, maar ik kreeg van dj Gerard Ekdom eierdoppen toegestuurd. Het was niet mogelijk om te komen, maar het waren wel heel leuke eierdoppen. 

Bij ons in woonvorm Wijlre, waar ik al 13 jaren verblijf, heb ik van 2010 tot 2019 altijd de jaarlijkse barbecue verzorgd met muziek. Ik heb een paar jaar geleden een mooie dj-tafel gemaakt, mooi beschilderd met lampjes eraan met een knopje. 

Muzieklijsten

Ik print ook iedere week in het weekeinde van vrijdag tot zondag de muzieklijsten uit: de Top 40-lijst, de Mega Top 30-lijst, de Verrukkelijke 15 en de  Belgische hitlijsten, de Ultratop50 en de MNM50. Die heb ik in verschillende snelhechter mappen zitten. Dan houd ik ook nog iedere vrijdag de Alarmschijf, de Dancesmash en de Radio 2 Topsong bij. Mijn favoriete radiodiscjockey is Gerard Ekdom. Het kan ook weleens variëren: bijv. Timur of Domien Verschuuren of Bart Arens. Maar Gerard Ekdom heb ik met stip op nummer 1 staan. Ook heb ik naast de Hitzone-cd’s muziekalbums van verschillende artiesten. De meeste muziekalbums van mij zijn van Adele en Ed Sheeran. Ook heb ik de hele collectie van de rapper Eminem bij elkaar. Eminem is een rapper die in zijn muziek over zijn jeugd, zijn vrouw en zijn kind vertelt. Ik kan me in zijn rapteksten goed vinden. Ik heb verschillende muzieksingles op mijn kamer. Ik luister ook wel eens naar de Limburgse zender Falcon Radio met Roger the Dodger in de ochtend van 7-10 uur. Muziek zal altijd bij me blijven; het brengt rust in mijn hoofd en ik kan me lekker terugtrekken en mijn ding doen op bijvoorbeeld de computer. Want met zo’n beperking als autisme is het al druk genoeg in mijn hoofd. Het is ook een drukke wereld, vooral nu met corona. 

Ik ben mij in de coronatijd gaan afleiden met diamond painting; ik maak de leukste creaties!  De TV boeit me ook: actualiteitenprogramma’s, praatprogramma’s (zoals Jinek of Op 1), leuke showprogramma’s, zangprogramma’s (zoals The Masked Singer en The Voice of Holland) of soms een leuke film. 

Sport-en wieler fan

Ook ben ik sinds jonge leeftijd sport- en wielerfan. Dat heb ik meegekregen van mijn ouders. Ik ben vroeger naar verschillende wielerkoersen wezen kijken (onder andere de Amstel Gold Race). Dit doe ik tot nu toe nog steeds. Naar de start kijken op de markt, dit vond ik altijd sjiek om mee te maken. Je zag de wielrenners en de wielerbussen dan in het echt. Het WK wielrennen in 1998 in Valkenburg mochten we vanaf de tribune volgen (wij hadden toen VIP- kaarten). Ik ben ook naar het Nederlands kampioenschap in Meerssen geweest.  Maar ook naar wielercriteria zoals de Ridderronde in Maastricht, waar Tom Dumoulin voor het laatst won in 2017 en 2018. De Volta Limburg Classic in Eijsden werd soms in barre weersomstandigheden verreden. Samen met mijn moeder achterop de scooter gingen wij er naar toe. Bij eetcafe Portofino aan de Kasteellaan hebben we toen in afwachting van de doorkomst van de wielrenners daarbinnen een kopje thee gedronken met een stuk abrikozenvlaai. 

EK en WK voetballen en Olympische  winter- en zomerspelen kijk ik ook. Dan hang ik ook om de 4 jaar de landenvlaggen op in de gangen van de woonvorm; alle landen van de wereld (het zijn er in totaal 206) met de verschillende bijbehorende logo’s en mascottes op A4. Dit is altijd een leuke kleurenregen in de gangen. Ik heb deze landenvlaggen uitgeprint in 2011 bij het voormalige AC in Margraten (dat was een dagbesteding van Radar). Daar printte ik ze iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur uit. Dit deed ik in de keramiekruimte met een leuke stagiaire (een op een begeleiding).    

In maart 2004 heb ik op school de troostprijs gewonnen bij het darten. Ook heb ik meegedaan aan het darttoernooi op school met andere scholen, zoals de Parkschool.

Nou, dit was mijn verhaal. Roy Boumans.

Clientenweb juli 2022

Afbeelding studio, binnenkant bus en wielrennen zijn van Pixabay.com, overige afbeeldingen zijn van Roy Boumans


Reacties (0)

Reactie toevoegen +