Over het leven van een leeuw

Het verhaal van Gamba

Ik vertel je het verhaal over een leeuw die in het wild leeft. Het verhaal speelt zich af in het Kruger national park in zuid Afrika .

Tien jaar geleden werd er een leeuw geboren in het Kruger park. Zijn naam is Gamba. Hij werd geboren in een groep, een familie van 11 leeuwen .

Gamba's verhaal begint te spelen toen hij 2 is. Dit is zijn verhaal.

Gamba en zijn familie trekken rond over de savanne. Een savanne is een plek met gras en hier en daar bomen. Er zijn meer leeuwengroepen die er leven. Tijdens hun trek komen ze een kudde buffels tegen, hun prooi. Terwijl Gamba, zijn broer en twee welpen achterblijven, gaat zijn troep op jacht.

Terwijl ze steeds korter bij de buffels sluipen is er een moment van absolute stilte. Dan zetten ze hun aanval in en grijpt één van de leeuwinnen een buffel van achter met haar poten vast. Andere leeuwen komen haar te hulp terwijl een andere leeuwin de buffel in zijn keel vast grijpt. En toen hebben ze de buffel gevangen en opgegeten.

Terwijl ze rondtrekken over hun stukje savanne komen ze een troep hyena's tegen, het grootste gevaar van Gamba en zijn troep. De leeuwen moeten zich verdedigen. Na een klein gevecht met de leeuwentroep druipen ze af.

We zijn alweer drie jaar verder in het leven van Gamba, zijn broer en de anderen welpen. Het word tijd dat Gamba en zijn broer het nest verlaten.Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Franco, het alfamannetje van de groep daagt Gamba en zijn broer uit tot een gevecht. Het gevecht tussen Franco en Gamba en zijn broer is hard en heftig maar uiteindelijk is het Gamba en zijn broer die verliezen en afdruipen .

Tijdens het rondlopen over de savanne legt de broer van Gamba het loodje door het gevecht met Franco . Uiteindelijk komt Gamba een andere groep leeuwinnen tegen waar hij al snel het alfamannetje wordt.

Laten we die groep de Zerogroep noemen. De Zerogroep bestaat uit negen leeuwen en Gamba zelf.

De Zerogroep heeft al vele prooien gevangen in Krugerpark.

Terwijl Gamba zelf jongen heeft gekregen, gaat het leven op de savanne gewoon door .

Gamba begint steeds ouder te worden en het wordt steeds lastiger om zijn groep te beschermen tegen jongere mannetjes die zijn plek willen in nemen.

Terwijl Gamba al vele gevechten heeft geleverd om zijn troep te beschermen is de ouder wordende leeuw Gamba een en al littekens van zijn gevechten die hij heeft gevoerd in zijn leven.

Ondertussen is Gamba al tien jaar geworden, wat in een leeuwenleven al behoorlijk oud is. 

Er komen twee jonge mannetjes zijn gebied in .

Gamba heeft geen andere keus dan vechten met ze .

Het is een hard gevecht wat ze voeren. Helaas komt de oude leeuw Gamba om het leven .

Dat was zijn verhaal vol gevechten en moed en zien te overleven .

Dit was een artikel van het Cliëntenweb. Hopelijk vonden jullie het leuk.

Gemaakt door Ferry, over het leven van een leeuw.

  Ferry Essers, november 2020


Reacties (1)

Mooi heldhaftig verhaal over Gamba, beetje zoals de Lion king :-)
monique mommers @ 12 december 2020

Reactie toevoegen +