Met een aangepaste camper naar Frankrijk.

Daisy Bosch gaat de uitdaging aan!

Vertrek vanuit Maastricht naar camping Les Deux Rivieres in La Celle en Morvan in Frankrijk.
Gereden 1400 km.


Het is voor mij sinds lange tijd dat ik op vakantie ga, maar dan nu zonder ouders.
Ik ga samen met mijn vriend en zijn moeder deze uitdaging aan. Eigenlijk gaat de moeder van mijn vriend deze uitdaging aan, want ik zit n.l. in een rolstoel.

De camper, waarmee wij de trip maken, is dan ook aangepast voor rolstoelgebruikers. Deze is voorzien van een lift, waardoor ik gemakkelijk naar binnen en naar buiten kan. De camper heeft ook binnen een lift, waarmee men mij uit de rolstoel kan helpen. De moeder van mijn vriend bestuurde de camper of zij er al jaren in reed.

Tijdens de rit naar Frankrijk, hadden wij een overnachting in Diekirch in Luxemburg. Bij deze tussenstop ondervond ik als rolstoelgebruiker toch enkele nadelen. Zoals de vele hoge trottoirs en het verkeer welke met een hoge snelheid door deze plaats rijdt. Voor mij als rolstoelgebruiker is dit niet erg gebruiksvriendelijk en voel ik mij niet erg op mijn gemak. Dus in het Groot Hertogdom Luxemburg zal nog het nodige aangepast moeten worden voor mensen zoals ik.

De volgende dag hervatten wij de reis weer naar onze vakantie bestemming en zagen ook de nodige mooiste plekjes voorbij gaan. Eenmaal aangekomen op ons vakantie adres, was het genieten van de omgeving, terrasjes, de zon en vooral van de Franse sferen en onze vakantie samen.

Nadat onze vakantiedagen voorbij waren gevlogen, begonnen wij aan de terugweg naar Maastricht. Jammer, dat alles zo snel voorbij gaat! Het was voor mij in ieder geval een geweldige vakantie die ik niet snel vergeten zal.
Deze aangepaste camper is een echte aanrader voor mensen die op vakantie willen met iemand in een rolstoel, net zo als ik.


13-6-2013 Daisy Bosch uit Maastricht

Dit artikel is op de website van stichting on wheels gezet om te laten zien dat je niet alleen in Nederland op vakantie hoeft te gaan als je in een rolstoel zit.

Reacties (1)

Nou, die camper zou ik ook wel willen hebben. Mooie vakantie voor jullie.
walter Loozen @ 03 augustus 2015

Reactie toevoegen +