Koningsdag 2022

Het familie van het koninklijke huis komen dit jaar naar Maastricht. Ze worden feestelijk ontvangen door Burgemeester Penn ten Strake. Vanaf 11 uur lopen ze op de Sint Servaasbrug een route door de stad die eindigt bij het Vrijthof.

Ze gaan langs Mestreechter Geis dat is een standbeeld wat de bevolking van Maastricht symboliseert.

Veel Limburgse tradities en ambachten worden speciaal voor deze dag beoefend.

Er zijn optredens van bekende artiesten zoals Rowwen Hèze, Beppie Kraft en Andre Rieu. De harmonie Ster van Maastricht en andere harmonieën uit Limburg zullen optreden.  De koninklijke familie krijgt een klein proefje van het Vastelaovend te zien. 

Op Onze Lieve Vrouwe plein kunnen de koninklijke familie het lekker Limburgse eten koken en proeven. Het verenigingsleven in Limburg krijgt ook aandacht. 

Ze staan ook stil op het feit dat dertig jaar geleden de Europese Unie is geboren. Dat was het verdrag van Maastricht. Ook presenteren zich de internationale studentenleven. De mooie uitvindingen uit Limburg zoals de moderne fiets en Mosa meat, een hamburger van kweekvlees. 

In het stadspark word er een vrijmarkt georganiseerd met live muziek en eetkraampjes.

Niet iedereen houdt van de Oranjes, er staan demonstraties tegen het koningshuis gepland.

De meesten zullen samen een groot feest vieren in de stad. De koninklijke familie zal veel mensen tegenkomen. Het feest zal ook worden uitgezonden op de Nederlandse tv.

We hadden twee jaar gewacht voor deze speciale bezoek wegens corona. Eindelijk kunnen we gaan genieten van een mooie dag. 


Tekst geschreven door Robert van Deyl

Tulpen gemaakt door Danny Sprey

April 2022

Reacties (0)

Reactie toevoegen +