Het leven van een ijsbeer

Een verhaal over vriendschap en overleven

Ik ben net geboren en ik heet Ivan. Ik ben Ivan de ijsbeer en ik ben geboren in Groenland. Een oord ver van hier.

Toen ik klein was, speelde ik met mijn broertje en kleine zusje in de sneeuw. Door de klimaatveranderingen ben ik genoodzaakt om te vertrekken naar de binnenlanden. De binnenlanden zijn meer richting het land en verder af van de zee.

Ik ben met mijn moeder onderweg. Toen kwam ik een grote ijsbeer tegen. Hij valt ons aan en mijn moeder vecht dapper maar verliest van de grote ijsbeer. Er werd gevecht en ook mijn broertje en zusje werden gedood door de grote ijsbeer. Ik kon net aan de grote ijsbeer ontkomen en rende voor mijn leven.

Ik vond een schuilplaats in een grot van ijs en was bedroefd om de dood van mijn familie. Maar ik moest verder met mijn leven. Ik kwam bij de oceaan en zag allemaal vissen zwemmen in het ijskoude water.

Ik stak mijn poot in het water brr dat is koud zeg maar ik heb eten nodig om te eten. Dus ik sprong in het ijskoude water. Brr… zucht en proest dat is koud!

Een meeuw keek naar mij en zei: ”Haha stomme ijsbeer, zo vang je nooit iets qua vis. Ik ga je het eens voordoen hoe het moet!” en de meeuw dook het water in en ving een vis.

“Kijk ijsbeer zo moet je dat doen, oké?”  De ijsbeer werd boos en zegt: ”Dan doe jij dat toch voor me.” De meeuw stelde zich voor aan de ijsbeer. “Ik ben Tommy de meeuw en hoe heet jij ijsbeer?”

De ijsbeer antwoordde: “Ik ben Ivan de ijsbeer.”

“Aangenaam” zei Tommy de meeuw.

Terwijl de ijsbeer weg loopt ging de meeuw op de ijsbeer zitten. “Kraai” zegt de meeuw. “Loop eens sneller Ivan de ijsbeer!”. De ijsbeer zegt: ”Rustig aan meeuw, ik loop snel genoeg.”

Terwijl ze beiden ouder worden werd hun vriendschap steeds hechter en Ivan de ijsbeer werd steeds een betere visser. Ivan de ijsbeer en Tommy de meeuw zijn inmiddels van middelbare leeftijd. Terwijl ze liepen zongen de ijsbeer en de meeuw het liedje wat je van ijsberen kon leren de hele tijd.

Dan komt Ivan de ijsbeer de grote ijsbeer tegen die zijn familie gedood heeft. Het gevecht barst los tussen Ivan en de grote ijsbeer. De grote ijsbeer en Ivan de ijsbeer zijn hevig met elkaar aan het vechten terwijl Tommy de meeuw boksbewegingen aan het doen is. Tommy de meeuw schreeuwt tegen Ivan de ijsbeer:” Je kan hem aan!” Het gevecht wordt steeds heviger. Uiteindelijk wint Ivan de ijsbeer het gevecht tegen de grote ijsbeer. Helaas raakt Ivan de ijsbeer ook ernstig gewond.

Terwijl Tommy en Ivan verder lopen sterft Ivan de ijsbeer aan zijn verwondingen.

Tommy de meeuw ging in tranen bij hem zitten en zegt: “Vaarwel mijn witte vriend.”

Toen vloog Tommy de meeuw tegen het noorderlicht in.

Dit was een verhaal over een ijsbeer en een meeuw die tegen de natuur in vrienden werden en ik wilde ook vertellen hoe ijsberen leven in de natuur.

Tekst Ferry Essers

Juli 2021


Reacties (0)

Reactie toevoegen +