Hoe werkt internet?

Ferry vertelt erover...

Het internet is in principe een bron van allerlei informatie en gegevens.

Je kan er dingen opzoeken, zoals bijvoorbeeld sporten of bedrijven. Ik raad de cliënten aan eens te gaan surfen op de internetpagina’s. 

Je kan het beste via Google op zoek gaan naar onderwerpen die je interesseren, bijv. techniek, sporten of dieren.

Als cliënt is het ook mogelijk om te chatten. Chatten is digitaal praten met anderen op het net door het intypen van woorden. Zo kan je spreken met anderen over van alles en nog wat (het weer, gezamenlijke hobby’s of veel meer leuke zaken). Let wel op: wees voorzichtig met wat je zelf zegt of wat anderen zeggen op internet.  Hiermee zijn al heel wat mensen in de problemen gekomen. Vergeet niet dat de politie altijd een digitaal onderzoek kan instellen.

Ook erg interessant om te doen voor degenen die een stuk handiger zijn: animaties maken op de computer.  En er is nog veel meer te doen op het internet! 

Zelf al een idee gekregen waar je zin in hebt? 

Wat ook leuk is op het internet: dingen uitzoeken die je leuk of interessant vindt.

Erg interessant is YouTube: hier kun je filmpjes bekijken die erg leuk zijn om te zien. Ik zou zeggen: bekijk eens of er iets voor jou tussen zit. Pas op met sommige filmpjes en geloof niet alles wat je ziet of hoort.

Of ga eens naar marktplaats, waar je alles kan kopen wat je wilt hebben; ga er eens gewoon kijken of er iets voor jou te halen is. 

Denk ook eens aan bol.com: ook hier kun je van alles kopen.

Denk tevens aan dating sites waar je kan daten met anderen. Dating sites zijn er in alle soorten en maten! Mensen kunnen zich anders voor doen dan ze zijn, let hiermee op. Twijfel je? Dan bespreek je het met de begeleiding.

Of ga webcammen als je dat leuker vindt. 

Wist je dat je ook Yahoo hebt, een site waar je je eigen kennis kan checken over allerlei onderwerpen (zo een site noemt men een leer- en kennisquizsite). 

Heb je al een idee wat je zelf wilt gaan bekijken of doen?

  Ferry Essers, januari 2021


Reacties (1)

Of irc ( Internet Relay Chat ) of bevoordeeld websites maken of internet radio ik doe zelf via pap en Photoshop plaatjes maken en heb een webhosting bedrijfje en ook eigen irc server gehad en kwa marktplaats let daar mee op want daar zitten ook oplichters tussen
Undercover @ 12 november 2021

Reactie toevoegen +