Het circus is in de stad!

Een verhaal van Ferry

Hooggeëerd publiek, het circus is in de stad! 

Het circus is bezig langzaam zijn tent op aan het zetten. Jim de dompteur is met de palen bezig terwijl Roy de spreekstalmeester langskomt en hem helpt. Even later komen ook de artiesten aan met hun wagens en beginnen uit te pakken. De tent staat eindelijk op en Jim gaat zijn tijgers voeren. Kim en Linda, de trapeze artiesten, pakken samen met Frank (ook een van de trapeze artiesten) en Tom de clown, hun netten en spullen reeds uit. Wanneer de tent en de rest op staat, beginnen de artiesten met oefenen. Frank is al hoog in de trapeze bezig samen met Kim en Linda. 

Terwijl ze door de lucht springen en vliegen, kijkt de spreekstalmeester rustig toe. Jim is aan het trainen met zijn twaalf tijgers. Een van de tijgers springt door een hoepel van vuur en komt met zijn poten op een kist terecht. Tom is druk bezig met zijn clowns act. 

Een paar dagen later begint de voorstelling en de mensen staan voor de tent. Na enkele minuten zijn ze binnen en nemen ze hun plaats in. In de piste (een ronde cirkel) komen de artiesten binnen en stellen zich voor aan het publiek. Roy heet iedereen van harte welkom: Komt het zien! Komt het zien! De show begint met paarden en daarna volgen de acrobaten. Vervolgens is het de beurt aan Tom: hij heeft een geweldig nummer (de ene clown gooit de anderen hartstikke nat met water). Dit optreden is een groot succes. Vervolgens kondigt Roy het volgende nummer aan. Nu is het de beurt aan Jim en zijn tijgers. De dieren komen een voor een de piste binnen; een van hen rolt heen en weer. Hierna is het de beurt aan de trapeze. De artiesten betreden de piste en klimmen de trapeze in. Tijdens het vliegen gaat er echter iets fout: een van de trapeze artiesten vliegt door de lucht, grijpt mis en valt naar beneden op de grond. De twee andere trapezewerkers vluchten naar beneden, maar het is helaas al te laat. Verdrietig staan Frank en Linda bij het lichaam van Kim de artieste. Zo eindigt het leven van Kim en moet de rest verder gaan met het circusleven.


Tekst geschreven door Ferry Essers

Tekstbewerking door Erwin Hoenjet

Januari 2022 Cliëntenweb


Reacties (0)

Reactie toevoegen +