Een grizzlybeer in Alaska

geschreven door Ferry Essers

Dit is een verhaal over een grizzlybeer in Alaska

Mijn naam is Kai en ik ben een grizzlybeer, geboren in het Katmaipark in Alaska. Mijn verhaal begint op het moment dat ik 1 jaar oud was. Ik leefde aan de overs van een rivierstelsel bij stromens water, waar ik vis ving met mijn moeder. (Grizzlyberen eten veel verschillenden dingen)

Toen ik 3 was, ging ik mijn eigen weg en kwam ik allerlei interessanten dingen tegen, zoals nieuwe gebieden.

Uiteindelijk ontmoette ik een andere beer, die mij testte of ik sterk genoeg ben. Ik won dit gevecht, maar hield er wel littekens aan over. Ik ging toen nieuwe gebieden verkennen en zocht uit in welk gebied ik kon wonen. Als beer woon ik namelijk altijd alleen. Het is uiteraard niet altijd even makkelijk om genoeg voedsel te vinden. Onderweg kwam ik bij de rivier een andere beer tegen. Het kwam tot een gevecht waar ik zware verwondingen opliep. Ik won het gevecht, maar moest hard vechten om mijn plaats in de natuur te vinden.

Intussen begon ik al ouder te worden. Ik was toen al bijna 7 jaar en dan gaat het snel, wetende dat beren maar 10 jaar oud worden. Toen ik vis in de rivier aan het vangen was kwam een andere beer kijken. Ik joeg hem echter al weer snel weg.

Het leven ging snel. Toen ik bijna 10 jaar oud was, kwam mijn leven snel ten einde en stierf ik van ouderdom.

Mijn naam was Kai en ik vertelde je over het leven van grizzlyberen in het wild in Alaska en over mijn eigen leven.

  Tekst Ferry Essers

  Tekstbewerking Erwin Hoenjet

maart 2021


Reacties (0)

Reactie toevoegen +