Equipe RaveL 2019

Ben wist het zeker, hij ging meefietsen!

Als je Ben zou zien fietsen denk je vast dat hij al heel wat jaren zijn rondjes maakt op een racefiets. Hard een heuvel omhoog, strak in het pak en een lekkere tred. Maar niets is minder waar. Hij meldde zich aan voor de voorlichtingsavond van Equipe RaveL in december 2018 en nam daar het besluit dat hij mee zou gaan doen. Zijn avontuur op een racefiets begon vanaf die dag.

Ben kwam met zijn persoonlijk begeleider Aimée naar de voorlichtingsavond van Equipe RaveL. Samen hadden ze erover gepraat of dit voor Ben niet een mooie vrijetijdsbesteding zou zijn. Ben sport graag en is graag buiten, maar hij twijfelde nog.

De voorlichtingsavond bracht uiteindelijk de ommekeer. Hij wist het zeker. Ben ging meefietsen met Equipe RaveL.

Toch was er nog een probleem voor Ben. Zijn moeder maakte zich zorgen over zijn veiligheid op een racefiets en hoe zou Ben dat financieel oplossen? Aimée en Ben gingen op bezoek bij moeder. De financiële consequenties werden besproken maar vooral ook over wat het voor Ben zou opleveren. “Vooral voor zijn zelfvertrouwen, de groei die hij zou meemaken en voor Ben was het belangrijk dat zijn moeder achter hem stond,” vertelt Aimée. Het huisbezoek wierp zijn vruchten af. De steun van zijn moeder, zijn persoonlijke begeleider en de buddy’s waren voor Ben heel belangrijk tijdens het hele traject.

“Ik had van mezelf niet verwacht dat ik het zou volhouden. Het is toch gelukt en nu fiets ik gewoon af en toe  voor mijn plezier. Maak ik vanuit mijn werk in Maastricht een ommetje via Wittem en dan naar huis in Bunde. Ik vind het heerlijk. Ik fiets mijn frustraties eruit na een vervelende dag. Dan trap ik soms keihard en ben ik het kwijt.”

Het zelfvertrouwen van Ben is gegroeid. Dat merkte zijn baas; Ben komt veel meer voor zichzelf op en voert  zijn werkzaamheden met meer vertrouwen uit. Hij profiteert nu nog steeds van de opgedane ervaringen en dat merkt hijzelf als beste. “De positiviteit die van Ben uitgaat, dat hij er helemaal voor gegaan is. Dat vind ik echt wauw,” vertelt Aimée.

Fietsen, samen in een groep onderweg zijn, naar een doel toe werken, soms steen kapot zitten en buiten zijn. Ben leerde nieuwe omgevingen kennen door de trainingen en de tochten met zijn buddy. Hij vertelde en vertelde over alles wat hem bezighield. Er was altijd een luisterend oor; voor de dagelijkse dingen, de ontwikkelingen over zijn liefdesleven of zijn familie. Kortom over van alles en nog wat. Maar soms was het ook gewoon stil. “Dan sluit ik mij af en dan ben ik helemaal alleen met mezelf op de fiets.”

“Het was een nieuwe ervaring waar ik nog heel veel plezier aan beleef. Met steun van iedereen om me heen. Dat was en is belangrijk voor me. Ik ontmoet mensen die ook fietsen als hobby hebben. De Vogezen waren prachtig, de beklimming van de Grand Ballon was erg zwaar. Maar dat heb ik geflikt en als ik het nu wel eens zwaar heb denk ik daar aan terug. Dat helpt mij.”

Heb jij ook zin om mee te fietsen met Equipe RaveL?

Op maandag 2 december is er om half 8 een informatieavond in zaal Keulen in Klimmen.

Wil jij ook aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar:  Rard Seelen 


Reacties (0)

Reactie toevoegen +