Elke Slangen naar Japan

Deel 4: Kyoto en de Rode tempels

26 oktober 2018 - Kyoto bij de apen.

Vandaag gingen we naar Kyoto. We gingen naar een apen soort kijken. Via een stijle berg zijn we naar boven gaan. Het was best wel zwaar, maar er waren ook bankjes onderweg en daar heb ik ook even uitgerust.

Ze dachten dat ik het niet aan kon, maar ben wel boven gekomen. Ik heb ze ook toevallig gezien die apen en het uitzicht was echt prachtig. Je zag de stad ook heel goed. 

Later zijn we teruggelopen en naar een bamboe bos geweest.Het was een wandelpad eigenlijk. We gingen met de metro nog naar de Rode tempels met veel trappen. Ben niet bij de trappen geweest door te veel last aan de voeten.

Na een paar uurtje gingen we met de metro naar een andere locatie van Kyoto. We kwamen bij een Ramen restaurant om wat te eten. Daarna ben ik met een groepje naar de metro gelopen, door een winkelcentrum. Helaas gingen de meeste winkels net dicht. Terug bij de appartementen, ging ik naar bed. 

27 oktober 2018 - Laatste avond in Japan

Toen ik opstond vandaag ben ik even een paar uurtjes in het appartement gebleven. Daarna ben ik bij die ene winkel die op de Makro/Action leek even gekeken voor mijn zus of ik wat vond dat ze wilde hebben. Helaas vond ik niets en ben ik teruggelopen. Ben ook even langs een kleine supermarkt geweest. Later even douchen en andere kleren aan gedaan. 

Ondertussen zijn er een paar van mijn appartement teruggekomen. Heb even met ze gepraat en gegeten, tussendoor hebben ze hun make-up opgedaan. Toen zijn we naar Yolo geweest. Dat hadden we eerder in de week gevonden. Ze hebben een regeling getroffen met de eigenaar dat we 1500 yen betaalden voor onbeperkt drinken. 

Heb ook tafelvoetbal gedaan en ook nog gewonnen. Iemand vroeg opeens of Cola mijn favoriete frisdrank was. Heb toen ook eerder gezegd dat ik niet echt een cola drinker ben, maar ze zeggen vaak dat cola goed is voor de maag. Rond half 12 zijn we naar buiten gegaan. We moesten nog even wachten. 

Heb even gevraagd aan een Japanner, want die waren ook uitgenodigd, hoe het ging met hem in het Japans. En het ging goed met hem. 

Toen naar de Karaoke bar. In Japan heb je er veel. 

Daar begon het echt los te barsten. We bleven bij de Karaoke zingen. 

Ik koos voor een paar Disney liedjes, die ik wel een beetje kende in het Engels, want je had geen Nederlandse versies. Een paar liedjes kende ik die ze hadden gekozen. Op een gegeven moment vroeg iemand of ik al moe was en zei dat het mee viel. Dus lekker door gegaan met zingen en lol hebben met de anderen.

Opeens was het half 4 in de ochtend. Iemand vroeg of ik mee terugging. Ben toen mee gegaan naar de appartementen. Toen we er aankwamen was het al kwart over 4 ongeveer. Had de koffer al een beetje ingepakt nog en ging pas rond half 5 slapen.

  verslag en tekening Elke Slangen april 2019


Reacties (0)

Reactie toevoegen +