Elke Slangen reist naar Japan deel2

Ze ging er zelfs naar school.....

21 oktober 2018 Anime Shoppen.

Vandaag is er iemand jarig in de groep die mee was geweest. Iedereen had hem gefeliciteerd via whatsapp/facebook.

's Ochtends ging ik met een paar mensen Anime (Japanse series) winkelen. We gingen eerst naar een soort Media Markt/Action winkel op een paar minuten loop afstand van de appartementen. Ik zag een hoesje houder/portemonnee en een schrift en Japanse kitkat (Kitkat met smaakjes).

We zijn toen we klaar waren, even teruggelopen naar de appartementen om onze spullen weg te zetten. Daarna gingen we de hoek om en daar was een wijk met eigenlijk alleen maar Anime (Japanse series) winkels.

Er waren ook 18+ winkels die iemand geweldig vond. Denk maar aan seks speeltjes, seks bladen, seks spelletjes voor de computers en ga zo maar door. Bij een van die winkels waar een paar naar binnen gingen stond ik buiten te wachten. Opeens ging een oude Japanse meneer naar binnen en ik dacht van: "Ach als hij het leuk vindt."

Daarna gingen we even naar een 2e hands winkel waar ik Anime 'Kuroshitsuji' (The Black Butler) Seizoen 1 heb gekocht. Nadat iedereen klaar was daar gingen een paar naar de kattencafé, maar ik ging met een paar terug naar Animate (ook een winkel met Anime). Daar heb ik niets gevonden. 

Opeens had ik veel last aan mijn voeten door mijn geboorte afwijking. Ben terug gegaan met 2 anderen, maar ze liepen door toen ik de weg opeens wist en dat vond ik niet erg. 

Later gingen een paar mensen wat eten in de buurt. Ik werd uitgenodigd om mee te gaan. Had mijn voeten warm gemaakt dat de spieren wat soepeler werden. We zijn wat gaan eten en winkelen en toen weer terug gegaan. 

Opeens hoorde iemand dat er nog een feestje was voor diegene die jarig was. Na het douchen ging ik er gewoon erbij zitten. Lekker wat gepraat. Later zijn ze opstapt en ging ik maar naar bed. 

22 oktober 2018: De school.

Vandaag was ik naar een school geweest. Waar ik op reis meeging hebben ze dat geregeld. Eerst was er een rondleiding en daarna gingen we wat eten. Toen gingen we wat spreken met Japanners. Zij moesten Engels leren en wij Japans en dat was een leuke combinatie. Ik leerde ook wat meer Engels. Ik leerde toen Yuri kennen. Zij was heel aardig en met haar heb ik nog een beetje contact op Instagram. 

Daarna zijn we bij een les geweest. Na die les hebben we via die persoon die ons Japans leert nog een extra rondleiding gehad. Nog lekker wat rond gehangen bij de school met wat studenten. Er was ook een Nederlandse student. Met hem gingen we nog Ramen (soort noedelsoep) eten in de buurt.

Daarna gingen we naar Book-Off, een Japanse winkel met boeken en manga's. Heb daar 2 Japanse kinderboeken gevonden om toch wat Japans te leren lezen. 

Toen gingen we terug naar de appartementen en ging ik maar even douchen en naar bed. 

23 oktober 2018: Osaka Castle.

Vandaag was een tocht naar Osaka Castle. Dat is een paleis van vroeger en is nu een museum. In het museum zie je de geschiedenis van het paleis. Het was wel interessant. 

Daarna gingen we naar het Aquarium niet echt heel ver daar vandaan. Maar daarnaast had je ook een winkelcentrum met veel winkels met een Reuzenrad. Heb zelf even gezeten en zag een Japanse man optreden. Ik verstond niet wat hij zei maar hij deed het echt goed.

Daarna ben ik even het winkelcentrum binnen geweest. Een paar mensen wilden in het Reuzenrad, dus ben ik zelf ook even er in geweest. Daarna eten. Een paar mensen wilden pizza eten en ik wilde ook wel pizza proberen in Japan.

Onderweg kwamen we een pruiken winkel tegen waar ik best even binnen wilde kijken of ik een pruik zag die ik wilde hebben. Helaas geen pruik daar gevonden. 

Toen gingen we maar naar de appartementen en ik ging douchen en daarna naar bed.

  Verslag Elke Slangen, maart 2019


Reacties (0)

Reactie toevoegen +