Mijn verhaal over de Efteling

Magisch en avontuurlijk

Hoe ik fan werd van de Efteling

Ik ging op een zondag naar de Efteling, wat ik heel leuk vond.  Het was een heel leuke en erg zonnige dag. Een parkmedewerkster vertelde ons dat er ook een abonnement op de Efteling bestaat, hetgeen ik wel handig vond. Mijn pleegvader Peter en ik besloten meteen om zo’n abonnement af te sluiten.  Eerst maakte de medewerkster een foto, die als bewijs op het kaartje kwam te staan. We kregen een contract voor het abonnement mee. Ik betaalde het te betalen bedrag en kon direct het park in.  

Zo’n abonnement biedt vele voordelen: je kunt het hele jaar naar binnen en je krijgt 10% korting op souvenirs plus eten en drinken. Je kan gratis zowel Europapark als Phantasialand bezoeken. Bovendien kun je veel korting krijgen bij heel veel andere parken in Europa. 

Attracties & Sprookjesbos

Mijn dag in de Efteling begon als geen ander. Ik liep eerst van de ingang (het Huis van de vijf Zintuigen) naar de Fata Morgana. Daarna naar de Bob en de Piraña (Anderrijk). Vandaar ging ik naar de Vliegende Hollander en naar de houten achtbaan Joris en de Draak. Verder bezocht ik de Python en toen de Halve Maan. Op Station Oost hebben we frietjes gegeten (Ruigrijk). Daarna ging ik gelijk door naar  Vogel Rok, Carnaval Festival en Monsieur Cannibale (Reisrijk). Vervolgens deed ik de andere attracties aan:  Marerijk, de Droomvlucht, Vila Volta en parkshow Ravelijn. Na afloop van de show liep ik nog door het Sprookjesbos. Het Sprookjesbos is groot en mooi; er worden 26 allerleukste sprookjes in afgebeeld, zoals Roodkapje, Doornroosje, Repelsteeltje, Kleinduimpje en Assepoester. 

Na de hele dag attracties en sprookjes te hebben bezocht, was er ter afsluiting nog de waterlichtshow Aquanura: een waterfonteinballet met licht, vuur en muziek.  

In de winter is de Efteling ook top! Tijdens de Winter Efteling zijn er allemaal vreugdevuren en gezellige muziek. In de zomer is er nog het 9 Pleinen Festijn. 

Dit is mijn verhaal over de Efteling: een plek waar je je kind kunt voelen en waar ik me nog steeds kind voel. Bovendien is de Efteling een park met veel natuur: het wil meehelpen het milieu weer beter te maken en dat doet men heel goed met zonnepanelen. Ze planten meer bomen en onderhouden de planten goed. Er leven verder een heleboel dieren in de Efteling, waaronder eekhoorns en vogels. 

Dus kom ook naar de Efteling en geniet van de wereld vol wonderen! Dat wil jij toch ook?

 Tekst Emiel de Bruijn

 Tekstbewerking Erwin Hoenjet

Juni 2021


Reacties (1)

Ha ha, dit was de eerste van veel, heel veel bezoeken...... Fijn dat de Efteling jouw altijd zo blij maakt en het klopt wat je schrijft, de Efteling maakt dat je weer heerlijk kind kunt zijn, ik wens je nog heel veel plezier bij ieder bezoek dat je daar gaat brengen.
Gr Jantien
Jantien @ 25 juni 2021

Reactie toevoegen +