Het Franse eiland Corsica

Corsica is een Frans eiland en de hoofdstad van Corsica is Ajaccio. Op Corsica wonen ongeveer 338 duizend mensen en het ligt in de Middellandse zee. Corsica was tot 13 mei 1991 één van de regio’s van Frankrijk. Vanaf 14 mei 1991 heeft het eiland een speciale status binnen de Franse Republiek. Hierdoor kan Corsica meer zelfstandig beslissingen maken dan de regio’s op het vasteland. Corsica ligt zuidoosten van Nice (Frankrijk), west van het Italiaanse vasteland en maar 12 km ten noorden van Sardinië. Corsica is het grootste eiland van Frankrijk. De twee bekendste voetbalclubs van Corsica zijn AC Ajaccio en SC Bastia. De mensen van Corsica zijn vriendelijk.

Hoofdstad Ajaccio

In Ajaccio vind je verschillende monumenten ter ere van Napoleon. Een bijzondere monument is het standbeeld van Napoleon bij de grot van Casone. Het verhaal is dat Napoleon vaak in deze grot ging nadenken over zijn toekomst. Het standbeeld van Napoleon staat op een heuvel en is bereikbaar met de trap. Op de trap staan Corsicaanse teksten over de geschiedenis van Napoleon. In Ajaccio vind je ook het geboortehuis van Napoleon. 

Wat kun je doen op Corsica?

Corsica is een prachtig eiland om te wandelen. Je kan lekker eten op Corsica. Bij de café’s kun je van een lekker Frans ontbijt genieten. Zoals koffie, jus d’orange en croissant met jam of kaas.  Bij de bootjes is er elke dag een markt waar je ook eten kan kopen. Er zijn veel winkels op het eiland. Er is een sportwinkel, supermarkt en juwelier. Ze hebben veel souvenirs te koop. Je kan eentje kopen als aandenken aan je reis. Een boottocht maken is leuk maar kost wel veel geld. Je kan op sommige boten blijven slapen zoals een hotel. Je kan lekker zwemmen in de zee.  Op Corsica kun je ook op wintersport.

Natuur

Het landschap van Corsica is bergachtig. De hoogste berg van Corsica is de Mont Cinto (2706 m).  Een vaak voorkomend type struik in de bergen van Corsica is de maquis. Op Corsica komen er  zeldzame planten voor. Je vindt verschillende typen natuur op Corsica. Op Corsica zijn er bossen en watervallen. Aan de kust vindt je witte stranden met prachtige blauwe zee. Je komt ook grote rotsformaties tegen aan de kust. 

Praktische tips

Je kan van Charleroi vliegen naar Corsica. Er is veel te zien op Corsica en je krijgt niet alles te zien in een week. Je kan met een treintje een rit maken om meer van de omgeving te zien.

Als je een rijbewijs hebt kun je ook een auto huren om het eiland beter te verkennen. Er zijn hotels met een balkon die een mooi uitzicht hebben. Tip: Kijk eens op YouTube naar filmpjes over Corsica. Vergeet niet je camera zodat je mooie herinneringen kan hebben voor later. 

Nancy en ik zijn daar geweest met twee kantinebazen. Het was heel gezellig om daar naar toe te gaan. We willen heel graag weer gaan als het mogelijk is.

Tekst door Danny Sprey-

Tekstbewerking door Jennifer Jamin

September 2021

---------


Reacties (0)

Reactie toevoegen +