Meldpunt participatiewet bij Athos

spreekuur voor mensen die onder de participatiewet vallen

STICHTING SAMEN ONBEPERKT EN DE WAO WIA GROEP MAASTRICHT EN HEUVELLAND

houden een spreekuur voor jong gehandicapten (Wajong) en mensen die op de wachtlijst stonden voor de WSW (MTB).

“De participatiewet en de gevolgen daarvan voor deze doelgroep”.

Waar: ATHOS Eet, Maakt, Doet. Athoslaan 12 A, 6213 CD Maastricht.

Wanneer: Elke donderdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Stichting Samen Onbeperkt en de WAO WIA groep zijn beiden onafhankelijke belangenbehartigende organisaties voor mensen die met medische beperkingen afhankelijk zijn of worden van een uitkering en/of begeleiding naar passend werk.

Zij zijn samen een spreekuur gestart voor mensen die onder de participatiewet vallen en dus afhankelijk zijn van het UWV of de gemeente bij het zoeken van werk dat geheel of gedeeltelijk bij hun mogelijkheden past. Vanaf 1 januari 2015 is de toegang tot de Wajong beperkt tot diegene die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn. Dit volgens strenge keuringseisen.

Ook de mensen die bij de MTB op de wachtlijst stonden, kunnen bij het WSW-bedrijf niet meer aangenomen worden en zijn nu ook afhankelijk van het UWV en/of de gemeente voor begeleiding naar werk.

Maatwerk

Hiervoor is maatwerk nodig. Bovendien zullen met de grote werkgevers, het MKB, winkelbedrijven en zorginstellingen convenanten moeten worden afgesloten om de noodzakelijke banen voor deze kwetsbare doelgroep te realiseren.

Iedere Jonggehandicapte die vanaf heden gekeurd of herkeurd wordt bij het UWV en daar zorgen of vragen over heeft, of steun nodig heeft in dit proces, kan terecht bij deze wekelijkse spreekuren van de WAO WIA groep Maastricht en Heuvelland bij Stichting Samen Onbeperkt. Ook kunnen zij je, mocht dit nodig zijn, helpen bij het schrijven van een gedegen bezwaarschrift. Dit kan ook in overleg met jou voor jou gedaan worden.

Schroom niet en meld waar je tegenaan loopt in deze onzekere tijd waarin jullie afhankelijk zijn van gemeenten en het UWV die jullie moeten begeleiden / ondersteunen naar passend werk als er arbeidsvermogen is vastgesteld. Dit is maatwerk moet individueel gebeuren, omdat het maatwerk voor de een, totaal anders is dan het maatwerk voor de ander!

Meld je en neem contact op.

Dat kan via e-mail: samenonbeperkt@gmail.com

of telefoonnummer: 043-3110123.

Het postadres van Stichting Samen Onbeperkt is:

Concordiastraat 12, 6226 GD Maastricht

Website: www.waowiamaastrichtheuvelland.nl

www.samenonbeperkt.nl

mei 2016


Reacties (0)

Reactie toevoegen +