Nationale Prokkelstagedag

Donderdag 6 juni 2019

Schrijf alvast in je agenda, donderdag 21 maart 2019.

Dan nodigen we jouw begeleider graag uit om met jouw wens aan de slag te gaan. Wil jij eens een dag werken bij de bakker, burgmeester zijn van de gemeente of een dag werken op een basisschool? 

Dat kan op de Nationale Prokkelstagedag, donderdag 6 juni en we gaan er onze uiterste best voor doen om dat waar te maken. Onder andere door een fanatiek intern bel- en bezoekteam met alvast bestuurder Monique Heffels die op zoek gaat voor onze cliënten.

Op donderdag 21 maart van 9.00 uur tot 10.30 uur geven we jouw begeleider graag meer uitleg hierover. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Keulen in Klimmen.

We gaan jouw begeleider dan graag meer vertellen over de Nationale Prokkelweek van 3 juni tot en met zaterdag 8 juni en Prokkelstagedag op donderdag 6 juni. De Prokkelstage kan in de hele week plaatsvinden.

Prokkelen

Prokkels zijn prikkelende ontmoetingen tussen mensen met een verstandelijke beperking én mensen zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. 

Prokkelen kan iedereen en het gebeurt ook al vaak. 

Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol dat is, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. 

Waarom een Prokkelstage?

Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden ontdekken. Dat is waar Prokkelen om draait!

Ook mensen met een beperking willen graag werken in een regulier bedrijf. De Prokkelstage geeft hen die kans. Het kan worden ingezet om te kijken op de arbeidsmarkt of als voorbereiding van stage en/of werk, maar ook om iemands wens te vervullen. 

Bedrijven maken op deze manier kennis met de talenten van mensen met een beperking. En misschien is er wel plek binnen hun bedrijf voor dat talent In bijna elke organisatie of bedrijf zijn geschikte werkzaamheden voor mensen met een beperking. De Prokkelstage kan worden ingezet om deze mogelijkheden te verkennen.

Download HIER de flyer voor meer informatie

februari 2019


Reacties (0)

Reactie toevoegen +